TSK'yı kimyasal silahla suçlayan avukat gözaltına alındı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
TSK'yı kimyasal silahla suçlayan avukat gözaltına alındı

GÜNDEM Haberleri

İzmir Barosu Olağan Genel Kurulunda Türk Silahlı Kuvvetlerinin kimyasal kullandığını iddia eden Avukat Aryen Turan hakkında soruşturma açıldı. Turan bugün polis tarafından gözaltına alınıp emniyete götürüldü.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), terör örgütü PKK’ya karşı kimyasal silah kullandığını iddia etmişti. Fincancı, bu suçlamasının ardından 'terör propagandası' yaptığı gerekçesiyle tutuklandı. 

Benzer sözler, 22 Ekim'deki İzmir Barosu Olağan Genel Kurulu'nda da dile getirildi. Kültürpark Celal Atik Spor Salonu'ndaki kurulda kürsüye çıkan Avukat Aryen Turan da TSK'nın kimyasal silah kullandığını savundu.Turan "Türkiye devletinin askeri operasyonlarda kimyasal silah kullandığına dair bilgiler ulusal ve uluslararası mecralarda dillendirilmekte. Ancak yetkililerce bugüne kadar bu bilgilerin soruşturulduğuna dair yalanlamak dışında en ufak bir açıklama yapılmadı" dedi. Bu durum, meslektaşları tarafından tepki gördü, kısa süreli arbede yaşandı.

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA AÇTI

Kurul sonrası İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Turan hakkında resen soruşturma başlattı. Ayrıca bir grup avukat da suç duyurusunda bulundu. Bu gelişmeler sonrası Aryen Turan bugün gözaltına alındı. Özgürlük İçin Hukukçular Derneği üyesi olan Turan ifade işlemleri için Emniyete götürüldü.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...