Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzaya uçuşu neden ertelendi, ne zamana ertelendi?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzaya uçuşu neden ertelendi, ne zamana ertelendi?

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Alper Gezeravcı'nın uçuşu neden ertelendi, uçuş ne zamana ertelendi? | Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzaya yapacağı uçuşun ertelendiği duyuruldu. Alper Gezeravcı'nın uzaya uçuşunun ertelenmesinin ardından neden ertelendi, ne zamana ertelendi merak edildi.

Uzay yolculuğu neden ertelendi? Alper Gezeravcı'nın uzaya yapacağı uçuşun ertelendiği duyuruldu. Alper Gezeravcı'nın uzaya uçuşunun ertelenmesinin ardından neden ertelendi, ne zamana ertelendi merak edildi. Peki, Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzaya uçuşu neden ertelendi? İşte detaylar…

TÜRK ASTRONOT ALPER GEZERAVCI’NIN UÇUŞU NEDEN ERTELENDİ?

SpaceX, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın da üyesi olduğu Ax-3 misyonunun (ABD yerel saatiyle) 18 Ocak'a ertelendiğini açıkladı.

Paylaşımda, "Ax-3 misyonunun ISS'ye fırlatılması için şimdi 18 Ocak Perşembe gününü hedefliyoruz. Bu ilave süre ekiplere uçuş öncesi son kontrolleri tamamlama ve araç üzerindeki verileri analiz etme imkanı verecek." ifadeleri kullanıldı.

Konuyla ilgili olarak NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyen yetkililer, fırlatmanın yarına ertelendiğini belirtmişti.

https://twitter.com/SpaceX/status/1747657133351690565

ALPER GEZERAVCI’NIN UZAYA UÇUŞU NE ZAMANA ERTELENDİ?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin ilk insanlı uzay yolculuğunun ertelendiğini hatırlattı.

Bakan Kacır, şunları kaydetti:

"İlk astronotumuz Alper Gezeravcı'nın da yer alacağı fırlatma ertelendi. Hedeflenen fırlatma zamanı, 19 Ocak 2024 Türkiye saatiyle 00.49. Bu sürede fırlatma öncesi teknik kontrollerin tamamlanması planlanıyor. Astronotumuz Gezeravcı'nın bu tarihi misyonu başarıyla gerçekleştirmesi için heyecanla beklemeye devam edeceğiz."

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...