Türkiye ve Tacikistan kritik anlaşma: IDEF’te imzalar atıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Türkiye ve Türk devletlerinden Tacikistan arasında ilişkiler günden güne güçleniyor. Bu kapsamda askeri mali işbirliği anlaşması imzalandı. Tacikistan, 16. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF-2023 fuarı kapsamından Türkiye ile anlaşmaya vardı.

Savunma sanayi alanında devrim yapan Türkiye, ürettiği yüksek teknoloji içeren ürünleri dost ve kardeş ülkelerle paylaşarak ikili ilişkileri güçlendiriyor.

Bu kapsamda Türk devletlerinden Tacikistan’la önemli bir anlaşmaya daha imza atıldı.

ASKERİ MALİ İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI

Anadolu Ajansı’nın haberine göre; Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Tacikistan Savunma Bakanı Orgeneral Şerali Mirzo tarafından, iki ülke arasında askeri mali işbirliği anlaşması ile nakdi yardım uygulama protokolü imzalandı.

Güler, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfınca düzenlenen 16. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF-2023 için bulunduğu TÜYAP'ta ikili görüşmeler gerçekleştiriyor.

İMZA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Bu kapsamda, Tacikistan Savunma Bakanı Orgeneral Şerali Mirzo ile bir araya gelen Güler, görüşmenin ardından konuk Bakan ile düzenlenen imza törenine katıldı.

Törende, Bakanlar Güler ve Mirzo tarafından Türkiye ve Tacikistan arasında askeri mali işbirliği anlaşması ile nakdi yardım uygulama protokolü imzalandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...