Türkiye'den destek açıklamaları yağdı: Lahey kararını değerli buluyoruz

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Türkiye'den destek açıklamaları yağdı: Lahey kararını değerli buluyoruz

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye, Uluslararası Adalet Divanı’nın kararını olumlu karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Ateşkesin sağlanması için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Uluslararası Adalet Divanı, Güney Afrika’nın başvurusu üzerine, İsrail’in soykırım suçlamasıyla yargılanmasına karar verdi. Lahey’deki İsrail kararına Türkiye’den peş peşe destek açıklamaları geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Uluslararası Adalet Divanında Gazze’deki insanlık dışı saldırılarla ilgili alınan ihtiyati tedbir kararını değerli buluyor, memnuniyetle karşılıyorum. Filistinli masum sivillere yönelik işlenen savaş suçlarının cezasız kalmaması için sürecin takipçisi olmayı sürdüreceğiz. Soykırım Sözleşmesi’ne taraf ülkeler için bağlayıcı olan bu kararın; İsrail’in kadın, çocuk, yaşlı ayırt etmeden gerçekleştirdiği saldırılarının artık bir son bulmasına vesile olmasını diliyoruz. Türkiye olarak ateşkesin tesisi ve kalıcı barışa giden yolun temini adına tüm gücümüzle çalışmaya ve Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

"İLK ADIM OLMASI AÇISINDAN ÖNEMLİ"

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Gazze’de işlediği savaş ve insanlık suçları için Uluslararası Adalet Divanı’nda yargılanan İsrail hakkında verilen ara karar, İsrail’e karşı insanlık cephesinin haklılığını ispatlar nitelikte atılan ilk adım olması açısından önemlidir. Bu davaya öncülük eden Güney Afrika Cumhuriyeti’ne, davayı yerinde takip eden Milletvekillerimize ve bu mücadeleyi omuzlayan hukukçulara insanlık adına teşekkür ediyorum.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: İsrail, Uluslararası Adalet Divanının aldığı ihtiyati tedbir kararına acilen uyarak insanlık suçuna son vermelidir. 7 Ekim’den bu yana 11 bini çocuk, 7 bini kadın olmak üzere 26 binden fazla Filistinlinin hayatını kaybetmesine, 64 binin üzerinde kişinin yaralanmasına sebep olan İsrail, tedbir kararını acilen yerine getirerek saldırılarını bir an önce durdurmalıdır.

"BU ZULMÜN HESABI SORULACAKTIR"

Cumhurbaşkanı Dış Politika Danışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç: Gazze’de yaşananlar yalnızca Filistinlilerin değil bütün insanlığın ortak meselesidir. İsrail’in dosyanın reddine yönelik başvurusunu reddeden Divan, İsrail’in soykırım suçlaması ile yargılanmasına karar verdi. Bu zulmün hesabı sorulacaktır.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: İnsanlık nazarında nesiller boyu silinemeyecek suçlar işleyen İsrail’in mahkûm olması, son derece önemlidir. 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...