Türkiye'den İsrail'in katliam politikasına sert tepki

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Türkiye'den İsrail'in katliam politikasına sert tepki

Gündem Haberleri  / Anadolu Ajansı

Gazze Şeridi'ni aylardır aralıksız bombalayan İsrail son olarak yardım bekleyen sivilleri vurdu, korkunç pusuda en az 112 kişi hayatını kaybetti. Türkiye'den ise İsrail'in katliam politikasına sert tepki verdi. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "İsrail Hükümetinin er veya geç adalet karşısında hesap vereceğine inanıyoruz" denildi.

İsrail ordusu 7 Ekim 2023'ten bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'ne hava, kara ve denizden saldırılarını sürdürüyor. Son olarak Gazze'nin güneyinde Reşid Caddesi'ndeki Nablusi Kavşağı'nda insani yardım bekleyenlere ateş açıldı, saldırıda en az 112 kişi hayatını kaybetti, 700'den fazla kişi de yaralandı. 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin Uluslararası Adalet Divanında (UAD) İsrail aleyhinde açılmış olan soykırım davasını yakından takip ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"İsrail Hükümetinin tüm üyelerinin, Gazze’de işlemekte oldukları suçlardan ötürü er veya geç adalet karşısında hesap vereceğine inanıyoruz. İsrail Hükümeti, Gazzelilere ayrım gözetmeksizin, sistematik ve bilinçli şekilde uyguladığı katliama son vermek zorundadır."

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin görüşmesiyle ilgili ithamlarda bulunan bir paylaşım yapmıştı.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...