Üç bakanlık sosyal medyadaki tehditleri bitirecek

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Üç bakanlık sosyal medyadaki tehditleri bitirecek

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Sosyal medyada Türkiye’nin güvenliğini tehdit eden terör örgütleriyle ve LGBT gibi sapkın akımlarla etkin mücadele edilebilmesi için ortak mücadele başlatıldı.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - İçişleri Bakanlığı, Millî Savunma Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal medyada Türkiye’nin güvenliğini tehdit eden akımlarla mücadele için çalışmalarını artırıyor.

Edinilen bilgilere göre ilgili bakanlıklar sosyal medya aracılığıyla Türkiye’nin güvenliğini tehdit eden terör örgütleriyle ve LGBT gibi sapkın akımlarla etkin mücadele edilebilmesi için akademik çalışmalar ve analizler yapacak. Üniversiteler ile birlikte yürütülmesi planlanan çalışmaların sonuçları ilgili kurumlarla paylaşılacak. Strateji belgeleri ve eylem planları hazırlanacak. Ayrıca İçişleri Bakanlığı, sosyal medyada tüm suç türlerine karşı risk ve tehdit değerlendirmesi, suç potansiyeli incelemesi yaparak suçun önlenmesi konusunda ön tedbir alacak. Siber suçtan zarar görenlere ilişkin verilerin belirlenmesi ve bu konuda farkındalık oluşturulması için yayınlar hazırlanarak ve ilgili kurumlara dağıtılacak. Uyuşturucu kullanma, cinsel istismar, kadına karşı şiddet suçlarına ilişkin önleyici risk yönetim planları uygulayacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da millî ve manevi değerlerin taşıyıcısı olan ailenin her türlü zararlı eğilimden korunması için birçok çalışma yürütecek. Bakanlık, sağlıklı nesillerin yetişmesi, dinamik nüfus yapısının istikrarlı bir biçimde sürdürülmesi için aile kurumunu güçlendirecek. Millî ve manevi değerlerin taşıyıcısı olan aile her türlü zararlı eğilimden korunacak. Aileye yönelik hizmetlerin niteliği ve niceliğinin geliştirilerek, aile hayat kalitesi artırılacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...