Uykusunda hedef oldu, binlerce liralık borçla uyandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Uykusunda hedef oldu, binlerce liralık borçla uyandı

Gündem Haberleri

Sakarya'da yaşayan Ali Yılmaz, siber dolandırıcıların hedefi oldu. Hackerlar cep telefonundaki uygulamalar üzerinden 3 farklı bankadan 285 bin liralık kredi çekti. Telefonunda herhangi bir bildirim ve onay talebi olmadan kredi çekilmesine tepki gösteren Yılmaz, "Telefonum şarjda ve biz uyurken gerçekleşmiş bu olay. Herhangi bir onay mesajı, arama, bildirim de gelmedi" diye konuştu. Dijital İletişim Uzmanı Kırık ise "Dolandırıcılar uygulamalardaki güvenlik açıklarını tespit ederek gece yarısı telefonunuza sızabilir" diyerek vatandaşları uyardı. 

Siber dolandırıcılar artık uyurken bile dolandırıyor... Sakarya'da yaşayan mağdur vatandaş Ali Yılmaz, sabah uyandığında üç ayrı bankadan adına kredi çekildiğini fark etti. 

ATV Haber'de yer alan habere göre, dolandırıcılar Ali Yılmaz uykudayken harekete geçti. Sabah saat 05.51'de 3 bankanın mobil uygulamasından 285 bin TL kredi çekildi. Hackerların cep telefonundaki uygulamalar üzerinden bunu yaptığını anlayan Yılmaz "Bana o krediyi vermeyen bankaların bu kadar yüksek kredili mevduat hesabından para kullandırmaları da kafamızda soru işaretleri oluşturdu" ifadeleriyle tepki gösterdi. 

UYURKEN DOLANDIRILDI

Yılmaz, "Telefonum şarjda ve biz uyurken gerçekleşmiş bu olay. Herhangi bir onay mesajı, arama, bildirim de gelmedi" diye konuştu.

Dijital İletişim Uzmanı Prof. Dr. Ali Murat Kırık ise  "Dolandırıcılar uygulamalardaki güvenlik açıklarını tespit ederek gece yarısı telefonunuza sızabilirler" uyarısını yaptı. Kırık konuya ilişkin olarak, "Geçmişte olduğu gibi herhangi bir linke tıklamanıza gerek kalmadan uygulamalara verdiğiniz erişim izinlerini kullanan siber dolandırıcılar bu sayede hesaplarına erişim sağlayabilir" diye konuştu.

Kırık sözlerini şöyle sürdürdü:

ARTIK BANKA UYGULAMASI BİLE İNDİRMEYE KORKUYOR

Yılmaz'ın aktif olarak kullandığı 5 banka vardı. 3 banka izin sormadan işlem yapmalarına müsaade etti ama iki tane banka uygulaması hiçbir işlem yapmadı. Şüphe fark etti. Yılmaz, "Müşteri hizmetleriyle konuştuğumda sizin bu saatler aralığında daha önce işleminiz yoktu, bundan dolayı kabul etmedik dediler. Hesaba blokeler koymuşlar" ifadesini kullandı.

Kırık, "Bu tarz durumlarda telefonlara verdiğiniz erişim izinlerini kontrol ederek takip etmeye izin ver seçeneğini kapatmalıyız. Bu sayede bizim kontrolde kalmamız sağlanacak. Aynı şekilde hücresel verinin kapatılmasıyla birlikte siber dolandırıcılar uzaktan erişim sağlayarak banka hesaplarınızla işlem gerçekleştiremeyecek" değerlendirmesini yaptı. Yılmaz ise yaşadıklarının ardından banka uygulamalarını bile indirmeye korktuğunu işlemlerini banka şubelerinden gerçekleştirdiğini söyledi.

 

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...