Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Van-Tahran arası tren seferleri 9 Mart'ta başlıyor! İlk biletler yarın satışta

Koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen Tahran-Van yolcu tren seferleri, 5 yılın ardından yeniden başlıyor. İlk sefer 9 Mart'ta yapılacak, biletler ise yarın satışa sunulacak.

Kaydet
a- | +A

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile İran heyeti arasında yapılan görüşmeler sonucunda, Van-Tebriz tren seferlerinin yeniden başlatılmasına karar verildi. 2020 yılında pandemi nedeniyle durdurulan seferler, yaklaşık 5 yıl aradan sonra tekrar hizmete giriyor.

BAKMADAN GEÇME
Erdoğan
HABER

Erdoğan'dan TÜSİAD’a çok sert tepki: Haddinizi bileceksiniz

İLK TREN 9 MART'TA YOLA ÇIKACAK

Tahran’dan hareket edecek ilk tren 9 Mart 2025 tarihinde yola çıkacak, Van’dan Tahran’a gidecek ilk sefer ise 10 Mart 2025’te başlayacak. Bilet satışları yarın itibarıyla başlarken, Van-Tahran arası bilet fiyatı 24,90 Euro (yaklaşık 930 TL) olarak belirlendi.

Van-Tahran arası tren seferleri 9 Mart'ta başlıyor! İlk biletler yarın satışta - 1. Resim
Başlık ResmiVan-Tahran arası tren seferleri 9 Mart'ta başlıyor! İlk biletler yarın satışta - 1. Resim

"İKİ GRUP İÇİN FAYDALI OLACAK"

TÜRSAB Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, pandemiyle birlikte tren seferlerinin rafa kaldırıldığını belirtti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının bu yönde açıklama yaptığını ve yarın bilet satışlarının başlayacağını ifade eden Özgökçe, "Hayırlısıyla mart ayı içinde yolcu taşımaya da başlanacak. Ümit ediyoruz ki bu gelişme, hem turizm hem de ticaret açısından her iki ülke için faydalı olur. Tren, ulaşımda önemli bir alternatif sunuyor. Özellikle yükü fazla olanlar veya nostaljik bir yolculuk yapmak isteyenler için iyi bir seçenek olacak" dedi.

Van-Tahran arası tren seferleri 9 Mart'ta başlıyor! İlk biletler yarın satışta - 2. Resim
Başlık ResmiVan-Tahran arası tren seferleri 9 Mart'ta başlıyor! İlk biletler yarın satışta - 2. Resim

Şu an bilet satışlarının acenteler tarafından yapılmadığını belirten Özgökçe, "Bu konuda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile görüşme halindeyiz. Şimdilik biletler Devlet Demiryollarının internet sitesi üzerinden satışa sunulacak. Ayrıca, garlarda da bilet satış istasyonları olacak" diye konuştu.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.