2 Şubat kandil mi? Bugün kandil mi, kandil ne zaman 2024?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
2 Şubat kandil mi? Bugün kandil mi, kandil ne zaman 2024?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

2 Şubat kandil mi? sorusu araştırılmaya başlandı. Üç ayların içinde olmamız nedeniye Bugün kandil mi? sorusunun cevabı gün içerisinde aratılıyor. Üç ayların ilki Recep ayına girmeden hemen önce yılın ilk kandili 11 Ocak tarihinde Regaip gecesi idrak edilmişti. Regaip kandilinden sonra ise Miraç kandili geliyor. Peki, 2 Şubat kandil mi? Bugün kandil mi, kandil ne zaman 2024?

2 Şubat kandil mi? 2024 yılında kandillerin hangi tarihe denk geldiği merak ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Hicri takvim esas alınarak miladi takvime göre hazırlanan önemli dini günler takvimi açıklandı. Bugün kandil mi? sorusunun cevabı araştırılıyor. Kandiller, müslümanların mübarek olarak bildiği özel gecelerdir. Kandil gecelerini müslümanlar, ibadet ve dua ile geçirir, tövbe istiğfar ederler.  Bir yıl içerisinde 5 kandil gecesi vardır. Bunlar Mevlid Kandili, Regaib Kandili, Mirac Kandili, Berat Kandili ve Kadir Gecesidir. Peki, 2 Şubat kandil mi? Bugün kandil mi, kandil ne zaman 2024?

2 ŞUBAT KANDİL Mİ, BUGÜN KANDİL Mİ?

Diyanet işleri önemli dini günler takvimine göre bugün yani 2 Şubat 2024 Cuma günü kandil değil. 2 Şubat kandil mi? Bugün kandil mi, kandil ne zaman 2024?

KANDİL NE ZAMAN 2024?

2024 Kandil günleri, Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 Dini Günler Listesi'nden öğrenilebiliyor. Buna göre 2024 kandilleri, Regaip Kandili 11 Ocak Perşembe, Miraç kandili 6 Şubat Salı, Berat Kandili 24 Şubat Cumartesi, Kadir Gecesi 5 Nisan Cuma ve Mevlid kandili 14 Eylül Cumartesi gününe denk gelmektedir. 2 Şubat kandil mi? Bugün kandil mi, kandil ne zaman 2024?

 

Regaip Kandili11 Ocak 2024 Perşembe
Mirac Kandili 6 Şubat 2024 Salı
Berat Kandili24 Şubat 2024 Cumartesi
Kadir Gecesi5 Nisan 2024 Cuma
Mevlid Kandili

14 Eylül 2024 Cumartesi

MİRAÇ KANDİLİ/GECESİ

Mirac, Hazreti Muhammed'in Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan da göğe doğru yaptığı yolculuğa denir. Sözlük anlamı olarak 'yukarı çıkmak, yükselmek' anlamlarına gelen mirac 'uruc' kökünden gelir. Mirac kelimesi aynı zamanda 'yukarı çıkma vasıtası, merdiven' anlamlarına da gelir. Mirac Kandili 2024 yılında 6 Şubat Salı günü idrak edilecektir. 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...