Ali Kırca’nın hayatı ve kariyeri hakkında

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ali Kırca’nın hayatı ve kariyeri hakkında

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türk medya sektörünün önde gelen isimlerinden biri olan Ali Kırca'nın hayatı ve kariyeri, ülkemizde gazeteciliğin önemli bir parçasını oluşturuyor. Sevenleri tarafından merak edilen Ali Kırca kimdir? Ali Kırca öldü mü? Ali Kırca hayatı nasıl? sorularının işte cevapları...

Gazetecilik kariyeri boyunca Türk medyasının önemli isimlerinden biri olan Ali Kırca, 1949 yılında Akşehir'de dünyaya geldi. İlk adımlarını Deniz Harp Okulu'nda atmış ve daha sonra İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Hukuk Fakültesi'nde eğitimine devam etmiştir. Medya dünyasına olan ilgisi genç yaşlardan itibaren belirginleşen Ali Kırca 1974 yılında TRT'de muhabir olarak profesyonel hayatına başlamıştır.

Ali Kırca’nın hayatı ve kariyeri hakkında - 1. Resim

ALİ KIRCA KİMDİR?

Ali Kırca'nın kariyeri, medya sektöründe çeşitli görevler üstlenmesiyle şekillenmiştir. TRT Haber Dairesi Başkanlığı'na kadar yükselen Kırca, "Yurttan-Dünyadan" ve "32. Gün" gibi önemli programlara imza atmıştır. Özellikle önde gelen liderlerle gerçekleştirdiği röportajlarla dikkat çekmiş ve kariyerinde önemli adımlar atmıştır.

Daha sonra TRT Washington temsilcisi olarak görev alan Kırca, ardından 32. Gün ekibiyle Show TV'ye geçmiş ve "Kırkıncı Paralel" programını sunmuştur. 1993 yılında ATV Haber Dairesi Başkanı olarak görev yapmaya başlayan Kırca, Türkiye'nin ilk anchorman'leri arasında yer alarak ATV Ana Haber Bülteni'ni sunmuştur. Aynı dönemde "Siyaset Meydanı" programını da sunmuştur.

ALİ KIRCA KARİYERİ

Medya dünyasındaki kariyeri boyunca birçok kanalda görev alan Ali Kırca, özellikle Star TV ve NTV gibi önemli kanallarda çalışmıştır. 2002 yılında NTV ile anlaşarak görevine devam etmiş, aynı yıl "Habersiz Türküler" adlı bir albüm çıkarmıştır.

Ali Kırca, gazetecilik kariyeri boyunca birçok uluslararası ödül kazanmış ve birçok kitap yayınlamıştır. Ayrıca Anadolu Üniversitesi'nde TV Haberciliği dersleri vermiş ve Bahçeşehir Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. Özel hayatında Candaş ve Ozan adlarında iki oğlu bulunmaktadır.

ATV'nin Çalık Grubu'na satılmasıyla kanalla yollarını ayırarak ekibiyle birlikte Show TV'ye geçmiştir. Gazetecilik kariyeri boyunca Türk medyasında iz bırakan isimlerden biri olan Ali Kırca, hem ulusal hem de uluslararası alanda önemli bir yer edinmiştir.

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...