Dünyaca ünlü Fransız yazar Mathias Énard, 17-18 Nisan’da Ankara’ya 19-20 Nisan’da ise İstanbul’a geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Dünyaca ünlü Fransız yazar Mathias Énard, 17-18 Nisan’da Ankara’ya 19-20 Nisan’da ise İstanbul’a geliyor

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Fransız Edebiyatının ünlü ismi Mathias Énard Türkiye'ye geliyor. Peki, edebiyatseverler tarafından büyük bir heyecanla Mathias Énard ne zaman Türkiye'ye gelecek? Mathias Énard nereye gelecek? İşte detaylar...

Boussole-Pusula adlı romanıyla 2015 yılında Goncourt Ödülü’ne layık görülen Mathias Énard, Türk okurlarıyla buluşmak üzere Türkiye'ye geliyor. Peki, Fransız yazar Mathias Énard, ne zaman Türkiye'ye geliyor? Tüm merak edilenler haberimizde...

FRANSIZ YAZAR MATHİAS ENARD TÜRKİYE'YE GELİYOR

Mathias Énard, 17-18 Nisan tarihlerinde Ankara'da ve 19-20 Nisan tarihlerinde İstanbul'da bir dizi konferans ve söyleşiye katılacak. 

Türkiye'nin Goncourt Seçimi jürisine başkanlık ederek sonuçları açıklayacak olan Énard, Türkiye’nin Goncourt Seçimini belirlemek üzere Ankara, İstanbul ve İzmir’den gelen üyelerden oluşan jüriye başkanlık edecek.

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ'NDE KONFERANS VERECEK

Mathias Énard, Ankara’da düzenlenecek basına açık toplantıda Türkiye’nin Goncourt Seçimi’ni ilan edecek. Énard'ın Boussole - Pusula romanını Türkçe’ye kazandırarak Institut français 2021 Çeviri Ödülü’nü kazanan Ebru Erbaş ile birlikte katılacak olan Énard,18 Nisan tarihinde Hacettepe Üniversitesi’nde bir konferans verecek.

MATHİAS ENARD KİMDİR, ESERLERİ VE EN ÇOK SATAN KİTAPLARI NELER?

Mathıas Enard, 1972’de Fransa’nın Niort kentinde doğdu. Yükseköğrenimini, Arapça ve Farsça eğitimi aldığı Inalco’da (Doğu Dilleri ve Medeniyetleri Enstitüsü) bitirdi.

1991 yılından itibaren Ortadoğu’ya (Beyrut, Şam, Tahran) uzun sürelerle konakladığı yolculuklar yaptı. Yazar ilk romanı La perfeciton du tir’i [Mükemmel Atış] 2003’te, ikinci romanı Remonter l’Orénoque’u [Orinocu’ya Tırmanmak] 2005’te yayımladı.

Mathıas Enard, dördüncü romanı Savaşları, Kralları ve Filleri Anlat Onlara Fransa’da lise öğrencilerinin verdiği Goncourt des Lycéens Ödülü’nü kazandı.

Yazar, Pusula’yla 2015 yılında Fransa’nın en önemli edebiyat ödülü Goncourt’a layık görüldü.

 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...