Fatih Sultan Mehmet'ten sonra tahta kim geçti?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Fatih Sultan Mehmet'ten sonra tahta kim geçti?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Fatih Sultan Mehmet ölünce yerine kim geçti, sorusu gündem oldu. TRT 1'in yeni dizisi Mehmed: Fetihler Sultanı ardından Fatih Sultan Mehmet'ten sonra tahta kim geçti, sorusu araştırılıyor. Peki, Fatih Sultan Mehmet'ten sonra Osmanlı Devleti'nde tahta hangi padişah geçmiştir?

Fatih Sultan Mehmet ölünce yerine kim geçti, sorusu internette araştırılıyor. Tarihin akışını değiştiren büyük lider Sultan Mehmed'in mücadelesi ve yaşadığı dönemin atmosferini anlatan TRT 1'in yeni dizisi Mehmed: Fetihler Sultanı gündem olmaya devam ediyor. İstanbul'u fethederek Orta Çağ'ı kapatıp Yeni Çağ'ı başlatan Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet'ten sonra tahta çıkan padişah merak konusu oldu.  Peki, Fatih Sultan Mehmet'ten sonra Osmanlı Devleti'nde tahta hangi padişah geçmiştir?

FATİH SULTAN MEHMET'TEN SONRA TAHTA KİM GEÇTİ?

Osmanlı İmparatorluğu'nun 7.padişahı olan Fatih Sultan Mehmet, II. Murad ve Hüma Hatun'un oğludur. Fatih Sultan Mehmet ilk olarak 1444 yılında tahta çıktı, daha sonra tahtan indirilerek 1451 yılında tekrardan padişah oldu.

1481 yılına kadar pek çok sefer düzenleyen Sultan Mehmet en son ki Anadolu seferinde ise hastalanarak öldü. Fatih Sultan Mehmet'in oğlu olan II. Bayezid ve Cem Sultan arasında uzun süre taht mücadelesi yaşandı. O sıralarda yeniçeriler isyan ederek II. Bayezid'in oğlu olan Şehzade Korkut'u  vekil olarak tahta çıkardılar. Bir süre sonra II. Bayezid gelerek oğlundan tahtı aldı Osmanlı Devleti'nin 8. padişahı oldu.

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...