Türk astronot uzayda ne kadar, kaç gün kalacak? Alper Gezeravcı Dünya’ya ne zaman dönecek?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Türk astronot uzayda ne kadar, kaç gün kalacak? Alper Gezeravcı Dünya’ya ne zaman dönecek?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türk astronot Alper Gezeravcı uzayda ne kadar, kaç gün kalacak? | Türkiye’nin uzaya çıkacak olan ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu bu gece başlıyor. Türk astronot uzayda ne kadar, kaç gün kalacak merak ediliyor. Peki, Alper Gezeravcı uzayda kaç gün kalacak, Dünya’ya ne zaman dönecek? Detaylar…

Türk astronot uzayda ne kadar kalacak? Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu bu gece başlıyor. Türk astronot uzayda ne kadar, kaç gün kalacak merak ediliyor. Peki, Alper Gezeravcı uzayda kaç gün kalacak, Dünya’ya ne zaman dönecek? Detaylar haberimizde…

TÜRK ASTRONOT ALPER GEZERAVCI UZAYDA NE KADAR KALACAK?

Yaklaşık 14 gün sürmesi beklenen uçuş, Axiom Space tarafından gerçekleştirilecek ve bir Crew Dragon uzay aracı kullanılacak.

Uzay aracı Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nde bulunan Fırlatma Kompleksi 39A'dan kalkacak. Oradan Uluslararası Uzay İstasyonu'na uçacak. Görev tamamlandığında okyanusa düşecek.

Türkiye saatiyle 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece 01.11'de Alper Gezeravcı, ilk insanlı uzay misyonu için yola çıkmış olacak. Mürettebatı taşıyacak aracın 1,5 gün sürecek yolculuk sonunda, 19 Ocak saat 13.15'te Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenmesi bekleniyor.

ALPER GEZERAVCI UZAYDA NE YAPACAK?

Gezeravcı, 14 gün boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu'nda çeşitli bilim misyonlarını gerçekleştirmek üzere uzaya gönderiliyor. Üniversite ve araştırma kurumlarınca bu misyon için hazırlanan deneyler, çıkılan çağrı neticesinde TUA ve TÜBİTAK Uzay uzmanlarından oluşan bir komisyonca değerlendirildi. Aralarında kanserden bağışıklık hücrelerine, alglerden propolise kadar literatüre katkı sağlayacak çalışmaların bulunduğu 13 deney uzayda gerçekleştirilecek.

TÜRK ASTRONOT ALPER GEZERAVCI YANINDA NELER GÖTÜRECEK?

Ax-3 uzay görevine gidecek uzay yolcuları beraberlerinde kişisel ve ülkelerini simgeleyen bazı objeler de götürecekler. Gezeravcı'nın bavulunda başta yeğeni olmak üzere, aile bireylerinin fotoğrafları, Yörük kültürüne ait bazı objeler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerine verdiği Türk bayrağı olacak.

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...