Yıl sonu enflasyon beklentisi kaç? 2024 yıl sonu enflasyonu ne kadar?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Yıl sonu enflasyon beklentisi kaç? 2024 yıl sonu enflasyonu ne kadar?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Merkez Bankası'nın (TCMB) yeni başkanı Fatih Karahan, yılın ilk enflasyon raporunu duyurdu. Beklentiler ve tahminlerin paylaşıldığı enflasyon raporunda Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahmini değişmedi. Peki, Yıllık enflasyon kaç bekleniyor? 2024 yıl sonu enflasyonu tahmini ne kadar oldu? İşte detaylar...

Yıl sonu enflasyon beklentisi kaç, sorusu arama motorlarında sorgulanıyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, yılın ilk enflasyon raporunu açıkladı. Enflasyon raporu ne mesajlar verdi? 2024 ilk 6 ay enflasyon ne kadar? 2024 yıllık enflasyon kaç bekleniyor?

2023 YIL SONU ENFLASYONU NE KADAR?

2024 yıl sonu enflasyonu ne kadar, sorusuna cevap aranıyor. 2024’ün ilk enflasyon raporunun tanıtımı Ankara’daki İdari Merkezi’nde düzenlendi. Toplantıda 2023 yıl sonu enflasyonunun beklentilere paralel gerçekleştiğine dikkat çekildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan enflasyon hedeflerini açıkladı. TCMB eski enflasyon tahminini korudu. 2024 yılı 2025 yılı ve 2026 yılı yıl sonu enflasyon tahminleri bir önceki rapordaki ile aynı kaldı. Buna göre 2024 yıl sonu tahmini yüzde 36 oldu. 

 

 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...