Haftanın kitapları | Ne arıyorsan osun sen!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Haftanın kitapları | Ne arıyorsan osun sen!

Kültür - Sanat Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Haftanın kitaplarında; İkbal Bayrak'ın, “Aşkın Kapısı” ve İngiliz psikoloji profesörü Thomas Curran’ın kaleme aldığı “Mükemmellik Tuzağı” var.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Haftanın kitaplarında bu hafta iki kitap öne çıkıyor. İkbal Bayrak, hayatı boyunca aradığı aşkı birden bire kaybeden insanı "Ne arıyorsan o'sun sen" sözleriyle anlatıyor. İngiliz psikoloji profesörü Thomas Curran ise mükemmeliyetçilik arayışının saplantıya dönüşmesini kaleme alıyor.

NE ARIYORSAN O'SUN SEN!

İkbal Bayrak, “Aşkın Kapısı” adlı romanında hayatı boyunca aradığı kadını birdenbire kaybedince sarsılan, büyük bir kederin içine çekilen ve en yakınlarının ihanetiyle de yüzleşip esrarengiz bir yolculuğa çıkan Selim’in yaşadıklarını merkezine alıyor. Selim, kendisini aslına ve “gerçek evine” çağıran bu yolda sayısız kapıya ulaşıyor. Sevgi, inanç, sorumluluk, vicdan ve ilahi adalet gibi mefhumların öne çıktığı romanda, modern hayatın labirentlerinden kaybolan kişilere de ışık tutuluyor. Başta Mevlâna Celaleddin-i Rumi’nin Mesnevi’si olmak üzere farklı tasavvuf ve Divan edebiyatı kaynaklarına atıf olan eserde “Ne arıyorsan osun sen!” sözü öne çıkarılıyor. 

Haftanın kitapları | Ne arıyorsan osun sen!

MÜKEMMELİYETÇİLİK SAPLANTIYA DÖNÜŞÜRSE

İçinde yaşadığımız ekonomik sistem ve sosyal hayat, insanoğlundaki mükemmeliyetçiliği besliyor. İngiliz psikoloji profesörü Thomas Curran’ın kaleme aldığı “Mükemmellik Tuzağı” ise mükemmeliyetçilik arayışının tükenmişliği ve depresyonu nasıl beraberinde getirerek bizi hedeflerimize erişmekten alıkoyan tehlikeli bir saplantıya dönüşebileceğine işaret ediyor. Kronik Kitap etiketiyle okuyuculara sunulan eser, hatalara takılı kalınıp yetersiz hissedildiğinde tekrar vakit kaybetmeksizin uygulayabilinecek farklı çözüm yolları da gösteriyor.

Haftanın kitapları | Ne arıyorsan osun sen!

 

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...