İpek Yolu dijitalleşiyor! Sonuç bildirgesi ortaya çıktı

İpek Yolu dijitalleşiyor! Sonuç bildirgesi ortaya çıktı
Başlık Resmiİpek Yolu dijitalleşiyor! Sonuç bildirgesi ortaya çıktı

Türk Dünyası Gençlik Buluşması'nın bildirgesiyle Türk soylu futbolcuların liglerde "yerli" sayılması, yapay zekâ ve "Dijital İpek Yolu" projelerinde ortak adımlar atılması kararlaştırıldı. Bir sonraki zirve 2027'de Kayseri'de düzenlenecek.

Kaydet
|
Emrah Özcan
EMRAH ÖZCAN

AK Parti Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanlığının Kocaeli’de düzenlediği Türk Dünyası Gençlik Buluşması’nın sonuç bildirgesi açıklandı.

11 maddelik bildirgeye göre, Türk soylu futbolcular, herhangi bir taraf ülkenin liginde “yerli” statüsü ile oynayabilecek. Bilim, yapay zekâ ve inovasyon alanlarında ortak çalışmalar yapılacak.

ÖNERİLEN HABERLER
Dünya ‘Tercihim Türkçe’ diyor! 20 ülkede seçmeli ders oldu
KÜLTÜR - SANAT

Dünya ‘Tercihim Türkçe’ diyor! 20 ülkede seçmeli ders oldu

“Dijital İpek Yolu” güçlendirilecek, çalışma Türk dünyasını tek çatı altında buluşturacak. Genç diplomatlar desteklenecek, bir sonraki zirve 2027’de Kayseri’de düzenlenecek.

TÜRK ESİNTİSİ

Kocaeli’deki halka açık buluşmada Kıraç, Azerin, Gülzade Rıskulova gibi sanatçılar da performanslarıyla etkinliğe renk kattı.

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Kültür - Sanat
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.