Festival AKM'de başladı! 'Kadın oyunları' sahnede

- Güncelleme:
Festival AKM'de başladı! 'Kadın oyunları' sahnede

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Devlet Tiyatroları tarafından bu sene ilk defa yapılan “Uluslararası Kadın Oyun Yazarları Tiyatro Festivali”, “Periferi” adlı oyunla AKM’de kapılarını açtı...

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ

23 Kasım’a kadar devam edecek festival çerçevesinde Türkiye’nin yanı sıra Brezilya’dan Fas’a dünyanın farklı ülkelerinden kadın oyun yazarlarının kaleme aldığı eserler, tiyatroseverlerle buluşacak. Festivalde Brezilya’dan Jessica Teixeira’nın yazdığı Diego Landin’in yönettiği “A.L.S.O” bu akşam, Laçin Ceylan’ın yönettiği “Bir Peri Masalı Radyum Kızları” oyunu yarın, Fas’tan Rim Mejdi’nin yazıp yönettiği “Sonsuzluk” 20 Kasım’da, Almanya’dan Anke Retzlaff’ın yönettiği “Rüya Makinesi” 21 Kasım’da, İtalya’dan Elena Bucci ve Marco Sgrosso’nun yazıp yönettiği “Kadın Kahramanlar” ise 22 ve 23 Kasım’da sahnelenecek. Oyunların yazarlarıyla söyleşilerin de yapılacağı festival, 23 Kasım’da sona erecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...