Refik Anadol, eleştirmenleri̇ ikiye böldü! Türk sanatçıdan Londra’da sergi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Refik Anadol, eleştirmenleri̇ ikiye böldü! Türk sanatçıdan Londra’da sergi

Kültür - Sanat Haberleri  / Türkiye Gazetesi

ABD’de yaşayan Türk medya sanatçısı Refik Anadol, sergisiyle yine sanat eleştirmelerini ikiye böldü. Anadol, yapay zekâ ile meydana getirdiği dijital eserlerini İngiltere’ye taşıdı.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - ABD’de yaşayan Türk medya sanatçısı Refik Anadol, yapay zekâ ile meydana getirdiği dijital eserlerini İngiltere’ye taşıdı. Londra’daki Serpentine North’ta kapılarını açan “Echoes of the Earth: Living Archive” (Yeryüzünün Ekoları: Yaşayan Arşiv) adlı sergi, dünyaca tanınmış sanatçının mercan resifleri ve yağmur ormanı görüntüleri üzerinde eğitilmiş özel yapay zekâ kullanılarak yaptığı son projelerinden üçünü bir araya getiriyor. Anadol’un tabiata yüzünü çevirdiği sergide, iklim değişikliğinin tesirleri vurgulanıyor. 

Refik Anadol, eleştirmenleri̇ ikiye böldü! Türk sanatçıdan Londra’da sergi

“FİKİRDEN ZİYADE GÖSTERİYE YÖNELİK”

Ancak Anadol, sergisiyle yine sanat eleştirmelerini ikiye böldü. Birçok sanat eleştirmeni sergiyi övdü. Ancak kimi yazarlar, sergideki eserlerin “fikirden ziyade gösteriye yönelik olduğunu” iddia etti. İngiliz yazar Jo Lawson-Tancred “Anadol’un görselleri şüphesiz etkileyici. Ancak bu rengârenk yüzeylerin altından çok fazla içerik beklemeyin” ifadesini kullandı. Anadol’un eserleri daha evvel Jerry Saltz tarafından sert şekilde tenkit edilmiş ve sanatçı ile eleştirmen arasında sosyal medyada bir polemik yaşanmıştı.

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...