Refik Anadol Riyad’ı ışıklandırdı

- Güncelleme:
Refik Anadol Riyad’ı ışıklandırdı

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Dünyaca tanınmış Türk medya sanatçısı Refik Anadol, bu defa ışık enstalasyonuyla Suudi Arabistan’ın Riyad şehrini teknoloji ve sanatla aydınlatıyor...

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ

Riyad’da düzenlenen “Noor Riyadh Işık ve Sanat Festivali”, 40 ülkeden sanatçıları “Yeni Ufuklar Hayal Ediyoruz” teması altında birleştiriyor. Anadol’un çok kanallı sürükleyici enstalasyonu “Machine Dreams: Space” (Makine  Rüyaları: Uzay) de festivalde dikkat çekiyor. Riyad şehrinin kaydedilmiş görsel izlenimlerine dayanan eser, makinenin oluşturduğu ortak bir rüyayı gösteren, tavandan tabana ekranlara sahip bir odada tecrübe edilebiliyor. Sanatçı Anadol, çalışmasıyla alakalı olarak “Sürükleyici bir ortamda, bir makinenin zihnine adım atabileceğimiz ortam meydana getirdiğini” söylüyor. Anadol, eserinde hafızanın nasıl tecrübe edilebileceğini araştırıyor ve yapay zekâ teknolojilerini kullanarak hatıra ve hayallerimizin nasıl çalıştığını canlı, katmanlı ve rastgele görünen şekillerde taklit etmenin bir yolunu buluyor. Eser, Şubat 2023’e kadar şehrin yeni geliştirilen bölgelerinden biri olan JAX District’te, “From Spark to Spirit” başlıklı sergide sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...