'Telif ödense Ali Sunal yılda 5 film yapar'

Düzenleyen:
'Telif ödense Ali Sunal yılda 5 film yapar'

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Film Yapımcıları Meslek Birliği Başkanı Tunçtürk "Telif kanununun çıkması hâlinde sinema sektörünün önü açılacak ve üretim 2-3 kat artacaktır" dedi.

Film Yapımcıları Meslek Birliği (FİYAB) Başkanı Metin Tunçtürk, sinema sektörüninin önünün açılması adına telif haklarıyla ilgili kanuni düzenlemelerin bir an önce yapılması gerektiğini belirtti. Tunçtürk "Söz konusu düzenlemeler ve yönetmelikler çıkarıldığında Türkiye'de büyümekte olan sektörün önü daha da açılacak, mevcut üretim 2-3 kat artacaktır. Televizyonlarda her gün Kemal Sunal filmleri gösteriliyor. Her bir film için Kemal Sunal'ın oğluna telif hakkı ödense Ali Sunal yılda 5 film yapar" diye konuştu. Tunçtürk, Türkiye'de, Hollywood gibi bütün kültürel ürünlerin bir arada filizlenebildiği bir plato kurulabilmesi için sektörün finansal anlamda güçlenmesi ve ürün sahiplerine telif ödenmesi gerektiğinin altını çizdi. Kültür ve Turizm Bakanlığının dağıtım konusunda tekelleşmeyi önleyecek tedbirler alması gerektiğini dile getiren Tunçtürk, alışveriş merkezlerindeki sinema salonlarının yüzde 30'unun yerli filmlere ayrılması tavsiyesinde bulundu.

BAKAN AVCI: CİDDİYE ALIYORUZ

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, gelişen şartlara uyumlu bir Telif Hakları Yasası için ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti. Telif hakları konusundaki mevzuatı AB mevzuatına uyumlaştırmak için başlattıkları çalışmalara değinen Avcı "Bu konuyu gerçekten ciddiye alıyoruz. Gelişen şartlara uygun bir telif hakları yasası ve dolayısıyla uygulamasının oluşması için Bakanlık olarak elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...