Sinema salonları 1 Mart’a kadar kapalı

Düzenleyen:
Sinema salonları 1 Mart’a kadar kapalı

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Pandemi tedbirleri çerçevesinde 17 Kasım’da ikinci defa kapatılan sinema salonları yeni yılın ilk aylarında da kapalı kalacak.

MURAT ÖZTEKİN

İçişleri Bakanlığınca neşredilen ek genelgeyle 31 Aralık'a kadar faaliyetlerine ara verilen sinema salonları için bu müddet 1 Mart 2021'e uzatıldı. Salgınla mücadele maksadıyla alınan kararda, sektörün talepleri etkili oldu. Edinilen bilgilere göre, sokağa çıkış kısıtlamalarını ve yapımcıların filmlerini gösterime koymak istememesini gerekçe gösteren sinema salonu sahipleri, salonların açılmaması gerektiği yönünde resmî makamlara görüş verdi.

YAPIMCI-SALON KRİZİ YAŞANMIŞTI
Sinemaların açık olduğu sonbahar aylarında, salon sahipleri ile film yapımcıları arasında anlaşmazlıklar yaşanmıştı. Salon sahipleri, yapımcıları eserlerini gösterime sokmayarak kendilerini zor duruma sokmakla suçlamıştı. Yapımcılar ise pandemi şartlarını öne sürmüştü. Öte yandan Fransa, Almanya gibi Avrupa ülkelerinde hâlihazırda kapalı olan sinemaların ocak ayının ikinci haftasında açılması bekleniyor. Çin, Rusya ve ABD gibi ülkelerde ise sinema salonları çeşitli tedbirlerle film göstermeye devam ediyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...