Son iki yılında Prenses Diana'nın hayatındaki fırtınalar

Son iki yılında Prenses Diana'nın hayatındaki fırtınalar

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Galler Prensesi'nin hayatının son iki yılına odaklanan 'Diana' filmi, onun iç dünyasına ve aslında nasıl biri olduğuna dair ipuçları taşıyor.

ESRA DEMİRKIRAN


Ağustos 1997'yi yaşı yetenler hatırlıyordur. Lady Diana'nın Paris'te paparazzilerden kaçarken geçirdiği trafik kazasında ölmesi zihnimizde yer ediyor olmalı. Muhtemelen o günlerde çoğumuz bu acı kazanın medyada neden bu denli geniş yer tuttuğunu düşünüyor; hayret ediyorduk. İngiliz kraliyet ailesindeki her hareket neredeyse dünyadaki her mahalleyi ilgilendiriyor. Bunun nedenine dair tartışma bir yana, Galler Prensesi'nin son yıllarını aktaran Diana, bugün vizyona giriyor. Film, Diana'nın Paris'te trafik kazası geçirdiği sevgilisine değil; Pakistanlı, müslüman cerrah ile yaşadığı aşka odaklanıyor.O yıllarda Diana, dünyanın en tanınan kadını. Hem nüfuzunun hayli farkında; hem de ilk kez duygularının yön verdiği bir hayat yaşıyor. Bu sebeple kendisine prenses gibi davranmayan bir cerraha aşık oluyor, başta mayınlar olmak üzere sosyal sorumluluk projelerine imza atıyor. Tüm bunlar olurken, medyanın etkisini ve cerrah sevgilisi ile aralarında geçen İslamiyet'e dair diyalogları izliyoruz. Lakin, damağımızda eksik bir tat kalıyor. Derince işlenebilecek birçok detay örülmeden bırakılıyor.


nbsp;Son iki yılında Prenses Diana'nın hayatındaki fırtınalar

KÜÇÜK GELİNLER MESELESİ

Meryem'in öyküsünü izliyoruz, yönetmen Atalay Taşdiken'in yeni filminde. Aynı kasabadan bir aile Meryem'i oğulları ile evlendirmek için istiyor. Her şey hızla gelişiyor ve 17-18 yaşındaki Meryem 10 gün içinde gelin oluyor. Film, genç yaşta evlendirilen, vaat edilen hayatı bulamayan, üstüne kendi ailesi tarafından susması telkin edilen küçük kadınlar meselesine dokunuyor. Atalay Taşdiken filmde kamerasını yönelttiği dünyanın duygusunu kendine has bir sakinlikle geçiriyor. Buna, hikayenin gerçekliği de eklenince, Meryem'in bize duyurmaya çalıştıkları daha da ilgimizi çekiyor.







nbsp;Son iki yılında Prenses Diana'nın hayatındaki fırtınalar

Almanya Grand Prix Yarışı'nın rövanşı İtalya'da alınacak mı?

Bugün vizyona giren ve Ron Howard'ın yönettiği Zafere Hücum (Rush), 1976'da gerçekleşen Alman Grand Prix Yarışı'na odaklanıyor. Niki Lauda'nın kullandığı Ferrari ikinci round'un sonunda yaşadığı trajik kaza nedeniyle yarış dışı kalıyor ve birincilik ezeli rakibi James Hunt'a gidiyor. Kazadan sonra Lauda çok ağır yaralanıyor; fakat olağan hırsı ve öfkesiyle pistlere geri dönüyor. Aksiyon sevenlere tavsiye…


Vampir Kız Kardeşler

Bindbug kasabasına yeni misafirler geliyor. Günün birinde bir minibüsten dört kişilik bir aile çıkıyor. Bu ailenin büyük bir sırrı var, ama ne? Bu garip aile kasabada normal bir hayat sürebilecek mi?


Pink Martini, yeni albümleri Get Happy'nin Avrupa turnesi kapsamında 2 konser verecek nbsp;
PINK?MARTINI 26-27 EYLÜL'DE ANKARA?VE?İSTANBUL'DA



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...