Tiyatro sahnesiyle yeniden buluşma

Tiyatro sahnesiyle yeniden buluşma

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, bugün 22. defa başlıyor.

MURAT ÖZTEKİN

Tiyatro seyircisi, kapanmalarla geçen aylardan sonra ilk defa bir festivalle yeniden oyunlarla fiziki ortamda buluşuyor. Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, 22’nci yılında bugün başlıyor. 21 Haziran’a kadar devam edecek Türkiye’nin en uzun soluklu tiyatro festivali, pandemi sebebiyle tedbirler çerçevesinde sınırlı sayıda seyirciye ulaşacak.

“AĞAÇLAR AYAKTA ÖLÜR” AÇILIŞ OYUNU
Adana Tiyatro Festivali, bu yıl Türkiye’nin birçok ilinden 9 devlet tiyatrosu, 7 özel tiyatro ve 1 şehir tiyatrosunun katılımı ile toplam 18 farklı oyuna ev sahipliği yapacak. Festivalin açılışında Tiyatro Kare’nin duygusal komedisi “Ağaçlar Ayakta Ölür” adlı oyunu sahnelenecek. Tiyatro sanatının gelişmesine önemli katkılarda bulunmuş ustalara minnet ve saygı duymak amacıyla 2005 yılından bu yana verilen “Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü” ise usta oyuncu Nevra Serezli’ye festivalin açılış töreninde takdim edilecek.
Bu yıl festival boyunca Adana Merkez Park Amfi Tiyatro Park sahnesi ve Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi sahnesi yarı kapasite bilet satışı ile kullanılacak. Daha küçük bir sahneye sahip olan Sabancı Oda Tiyatrosu pandemi sebebiyle  festivalde hizmet vermeyecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...