Perdeler Türkçe için aralanıyor

Perdeler Türkçe için aralanıyor

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Devlet Tiyatroları tarafından düzenlenen ‘Konya Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali’, dünyadan ve Türkiye’den Türkçe tiyatro yapan tiyatro gruplarını 13’üncü defa Konya’da sanatseverlerle buluşturuyor.

MURAT ÖZTEKİN

21 Haziran'da açık havada perdelerini açacak olan festivalde Türkiye’den üç, yurt dışından iki olmak üzere toplam beş farklı oyun sahnelenecek. 1 Temmuz'a kadar devam edecek festivalin açılışı Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen ‘Bizim Yunus’ adlı tiyatro oyunuyla 21 Haziran Pazartesi günü saat 20.30’da Konya Devlet Tiyatrosu bahçesinde gerçekleşecek. Dünya üzerinde Türkçe tiyatro yapan ülkeleri destekleyerek tiyatroseverlerle buluşturacak faaliyet için Gagauz Yeri (Moldova) ve Kazakistan Cumhuriyeti’nin tiyatroları da Türkiye’ye gelecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...