Şefin sanat tavsiyesi!

Şefin sanat tavsiyesi!

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Şef ve yazar Ömür Akkor, koleksiyonundaki eserlerinden bazılarını bugünlerde Üsküdar’daki Nevmekân Sahil Galeri’de sanatseverlerle buluşturuyor.

MURAT ÖZTEKİN

Ömür Akkor Resim Koleksiyonu” adlı sergide 19 sanatçının 69 eserinin yer alıyor. Her zaman resme meraklı olduğunu, son 10 yıldır farklı sanatçıların eserlerini toplamaya başladığını söyleyen Akkor “Aslında bende bir koruma, bir sonraki nesle saklama içgüdüsü vardı. Öte yandan resmi yapan ressam ama eserlerde koleksiyoncunun hayatından da izler bulabiliyorsunuz. Bence asıl bakış açısı burada değişiyor. Ben de buradan baktığımda kendi hayatımın ipuçlarını görüyorum” diyor. Yeni koleksiyonlar yapmaya devam edeceğini kaydeden Akkor, şöyle konuşuyor: Bugün karşınıza resimle çıktım ama bir başka sefere İznik çinileri koleksiyonu ile çıkacağım.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...