Mimar Sinan’ın Çinili Hamam’ı sanatla açılacak

Mimar Sinan’ın Çinili Hamam’ı sanatla açılacak

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Fatih’teki The Çinili Hamam, kapılarını geçici olarak ilk defa 17 Eylül20 Kasım tarihleri arasında yapılacak 17. İstanbul Bienali için ziyaretçilerine açmaya hazırlanıyor.

MURAT ÖZTEKİN

Osmanlı hamam mimarisinin en mühim numunelerinden biri olarak 1540’lı yıllarda Kaptan-ı Derya Barbaros Hayrettin Paşa tarafından Mimar Sinan’a yaptırılan ve restorasyon gören bina, önümüzdeki sene gerçekleşmesi planlanan büyük açılışından önce görülebilecek. Ute Meta Bauer, Amar Kanwar ve David Teh’in küratörlüğünde gerçekleşecek bienal çerçevesinde The Çinili Hamam’da sanatçı Renato Leotta’nın eserleri sergilenecek. Mimar Sinan’ın İstanbul’da yaptığı ilk ve en büyük hamamlardan biri olan yapı, hamam fonkisyonunu koruyarak aynı zamanda müze ve faaliyet alanı ile şehrin kültür ve sanat haritasındaki yerini alacak. 10 yılı aşkın bir zamanda gerçekleştirilen restorasyon projesi sonrasında hamam, orijinal tasarımına sadık kalınarak İstanbul’a tekrar hediye edilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...