Depremzedeler için 3 milyar lira toplayan Karsu Dönmez: Hep beraber her şeyi eskisi gibi yapacağız

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Depremzedeler için 3 milyar lira toplayan Karsu Dönmez: Hep beraber her şeyi eskisi gibi yapacağız

Magazin Haberleri

‘Asrın afeti’nde 17 yakınını kaybeden sanatçı Karsu Dönmez, deprem bölgesinin asıl şimdi yardıma ihtiyacı olduğunu belirterek “İnşallah her şeyi hep beraber eskisi gibi yapacağız” dedi.

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ - Hatay’ın Karsu köyünden 1990 yılında Hollanda’ya göç eden bir ailenin kızı olan müzisyen Karsu Dönmez, depremde ailesinden 17 kişiyi kaybetti...

Adını doğduğu köyden alan Karsu Dönmez, memleketi Hatay ve diğer afet bölgelerine destek için beş aydır aralıksız çalışıyor. Karsu Dönmez ile bir araya geldik ve yaptıkları çalışmaları dinledik:

YEDİ KİŞİYİ DRONE İLE TESPİT EDİP ÇIKARDILAR

"Deprem haberini Amsterdam’a giderken aldım. Ailemin büyük kısmı orada olduğu için hemen 'ne yapabilirim' diye düşündüm. Bir yandan onlara ulaşmaya çalıştım, bir yandan da annem ile bir proje başlattık. On günde Hollanda’da 120 milyon avro (yaklaşık 3 milyar lira) topladık.

Çok güzel Hatay yemekleri yaparım ve yemek kitabım var. Onun ön satışıyla da yarım milyon topladık. O parayla güzel şeyler yaptık, yapıyoruz. Bir örnek vermek istiyorum. Depremin ilk günleri bir grup genç, drone sistemi ile enkazın üstünü gezip hayat belirtisi olanları tespit edebiliyordu. Drone’ları bozuldu ve benden yardım istediler. Onlara gereken desteği verdim. Yedi kişiyi o drone’la tespit edip çıkardık.

Depremzedeler için 3 milyar lira toplayan Karsu Dönmez: Hep beraber her şeyi eskisi gibi yapacağız

KİME ÜZÜLECEĞİM?..

Ailemden 17 kişi hayatını kaybetti. Halalarım, kuzenlerim, onların çocukları... Bu acılar unutulmaz. Ailenizden sevdiğiniz 17 kişiyi seçin ve onların şu an olmadığını düşünün. İnanılmaz bir his. Ailemin geri kalanları şu an köyde görüşüyorum. Onlara “Neye ihtiyacınız var” diye soruyorum “Aman bizi unutmasınlar” diyorlar. Hayat devam ediyor ama bölgede hâlâ çok fazla şeye ihtiyaç var.  İlk haftalarda herkes akın etti fakat asıl destek şimdi gerekiyor.

Oradaki insanlar şoku yeni yeni atlattı, yeni uyandılar ve asıl yardımı şimdi bekliyorlar. “Annemi ve babamı kaybettim. Abla, ben şimdi ne yapacağım” diyen onlarca mesaj alıyorum her gün. Lütfen onları unutmayın. Adımın gizemine inanıyorum. Hayatımın hedefi deprem bölgesini unutturmamak olacak. Binlerce proje yapacağım ve o bölgeyi inşallah hep beraber eski hâline getireceğiz."

ADINI UMUT KOYDUK

Elidor, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) iş birliğiyle 6 Şubat depremlerinin etkilediği bölgede, genç kadınlara yönelik uzun dönemli dayanışma hedefiyle “Elidor X TOG Genç Kadın Destek Merkezleri”ni hayata geçiriyor. Projenin iletişim elçiliğini üstlenen Karsu Dönmez “Uzun zamandır piyano çalmak istememiştim. Bu proje için piyano başına geçtim. Bestede söz yok. Söz olmayan yerde sanat ve hisler geliyor. Şarkının adı da ‘Umut’ oldu” dedi.

Düzenleyen:  - Magazin
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...