‘Mehmed: Fetihler Sultanı’ dizisi ilk bölümüyle izleyiciden tam not aldı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Magazin Haberleri  / Türkiye Gazetesi

TRT 1’nin yeni dizisi Mehmed: Fetihler Sultanı, dün akşam yayınlanan ilk bölümüyle beğeni topladı. Zengin oyuncu kadrosu ve konusuyla dikkat çeken dizi, sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girdi.

Fatih Sultan Mehmet'in hayatını konu alan ‘Mehmed: Fetihler Sultanı’ dün akşam TRT 1 ekranlarında ekran yolculuğuna başladı. Sosyal medyayı sallayan diziye övgüler peş peşe geldi.

‘Mehmed: Fetihler Sultanı’ dizisi ilk bölümüyle izleyiciden tam not aldı - 1. Resim

BİRİNCİ BÖLÜMÜYLE SES GETİRDİ

Kadrosunda Serkan Çayoğlu, Selim Bayraktar, Fikret Kuşkan, Tuba Ünsal, Kenan Çoban, Bülent Alkış, Seçkin Özdemir, Esila Umut gibi oyuncuların yer aldığı tarihi dizi ilk bölümüyle büyük ses getirdi.  “Kapıları açılacak çağlar için bismillah!” sloganıyla tanıtılan dizi çok beğenilirken reytinglerde de yüz güldürdü. 

‘Mehmed: Fetihler Sultanı’ dizisi ilk bölümüyle izleyiciden tam not aldı - 2. Resim

Osmanlı Devleti'nin yükselme dönemi padişahları arasında yer alan ve çağ açıp çağ kapatan padişah olarak bilinen Fatih Sultan Mehmet’e hayat veren Serkan Çayoğlu, oyunculuğuyla alkış aldı. Çayoğlu, dizi başlamadan önce verdiği röportajda, “Tarihe büyük ilgim var ve daha önce de okuyup araştırdığım bir dönem ama Fatih Sultan Mehmet’i canlandırmak büyük bir sorumluluk” demişti.

‘Mehmed: Fetihler Sultanı’ dizisi ilk bölümüyle izleyiciden tam not aldı - 3. Resim

MEHMED: FETİHLER SULTANI DİZİSİNİN KONUSU

Mehmed: Fetihler Sultanı, Osmanlı'nın en önemli hükümdarlarından biri olan Fatih Sultan Mehmet'in hayatına odaklanıyor. Şehzade Alaaddin’in beklenmedik ölümüyle sarsılan Murad Han, Bursa’ya çekilir. Yerine oğlu Şehzade Mehmed geçer. Mehmed, Avrupalı devletler tarafından toy gözükse de, gerçekte durum farklıdır. Tahta çıkan Sultan Mehmed, ilk büyük mücadelesini Bizans’a sığınan ve destek alan Orhan’a karşı verecektir. Orhan, Mehmed’in genç ve toy olduğunu düşünerek onu alt etmek isterken, Mehmed tahtın sahibi olduğunu kanıtlamak için onunla mücadele etmektedir.

‘Mehmed: Fetihler Sultanı’ dizisi ilk bölümüyle izleyiciden tam not aldı - 4. Resim

Sultan Mehmed’in aklında bir düş vardır: Konstantiniyye’yi fethetmek. Bu hedefi gerçekleştirmek için vezirleri toplar. Ancak çevresindekiler Mehmed’in maksadını anlamazlar. Çandarlı'nın liderliğindeki bir grup, Konstantiniyye'nin alınmasının zor olduğunu düşünerek Mehmed'i ikna etmeye çalışır. Ancak Mehmed, diğerlerinden farklıdır ve kararlıdır. Hazırlıklara başlamalarını emreder.

Çandarlı, Yeniçerileri isyan etmeye teşvik eder ve başkentte kargaşa çıkar. Mehmed, ordusunu toplayarak isyancılarla mücadele etmek zorunda kalır. Mehmed’in ordusu ve asi Yeniçeriler karşı karşıya gelir. Mehmed, isyancıları öldürmeye kararlıdır, ancak Çandarlı'nın son hamlesi onu durdurur. Mehmed, babasının karşısında boyun eğer. Çandarlı bu mücadeleyi kazanırken, Mehmed kaybeder ve sürgüne gönderilir.

Ancak Mehmed için her şey bitmemiştir. O, bir gün sultan olarak dönecektir.

Düzenleyen:  - Magazin
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...