Yeşilçam'ın kötü adamı Ali Güney hayatını kaybetti

Düzenleyen:
Yeşilçam'ın kötü adamı Ali Güney hayatını kaybetti

MAGAZİN Haberleri

Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, Yeşilçam’ın emektar oyuncularından 66 yaşındaki Ali Güney’in hayatını kaybettiğini açıkladı. Yeşilçam'da kötü adam rolleriyle tanınan Ali Güney, üç gün önce nefes darlığı nedeni ile hastaneye kaldırılmıştı.

Yeşilçam'ın kötü adamı olarak bilinen Ali Güney'den kötü haber geldi. Usta sanatçı 66 yaşında hayatını kaybetti. Üzücü haberi ses sanatçısı Onur Akay duyurdu.

ÜÇ GÜN ÖNCE HASTANEYE KALDIRILMIŞTI

Kendi internet sitesinde konuyla ilgili bir yazı kaleme alan Akay, şu ifadeleri kullandı:

“Yeşilçam filmlerinde hep kötü rollerde görmeye alışık olduğumuz Yeşilçam’ın emektar oyuncularından Ali Güney, uzun süredir KOAH hastasıydı ve üç gün önce nefes darlığı nedeni ile hastaneye kaldırıldı. Ancak durumu ağırlaşan ve solunum cihazına bağlanan usta oyuncumuzun tedavisine, uyutularak devam ediliyordu. Dün yoğun bakıma kaldırıldığını duyurduğum değerli oyuncumuzu, maalesef bugün sabaha karşı kaybettik. Nur içinde yatsın, mekânı cennet olsun inşallah.” ifadelerini kullandı.

Yeşilçam'ın kötü adamı Ali Güney hayatını kaybetti

ALİ GÜNEY KİMDİR?

1956 yılında Urfa, Siverek’de doğdu. 1971-72 yıllarında İzmir’de fotoroman dergileri çıkarttı. Bu dergilerde fotoroman senaristliği ve yönetmenliği yaptı. 1973 yılında “Kanlı mektup” filmde oynadı.

“Beni esas keşfeden Remzi Aydın Jöntürk” diyen Güney, İstanbul’a gelip bazı filmlerde çalışma imkanı bulur. Daha sonra yönetmen Natuk Baytan ile tanışır ve onun 20 kadar filminde oynar. 30-40 kadar filmde prodüksiyon amirliği, yönetmen asistanlığı yapar.

Bir dönem sinemadan uzak duran oyuncu, 1971-72 yıllarında İzmir’de Telgraf ve Yeni Asır gazetelerine fotoroman çekip, fotoroman dergileri çıkarttı. Bu dergilerde fotoroman senaristliği ve yönetmenliği yaptı. Zerrin Egeliler’le oynaması için teklifler alsa da, o dönem sinemadan uzak durdu. 78-79 yıllarında İstanbul'a dönerek sinemaya kaldığı yerden devam etti. Kavgacı rollerde ve dublör olarak bir çok filmde oynayan oyuncu, 1988’de Alman yapımı bir dizi sayesinde bir ev sahibi oldu.

90’lı yıllarda “Hayırsız Evlat”, “İstanbul-Paris” vb. tiyatro oyunlarını oynadı. Daha sonra “İstanbul Yeşilçam Tiyatrosu”nu kuran oyuncu birçok sinema ve dizi çalışmasına da imza attı.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...