Disney Plus'da Türk yapımı yerli içerikler kaldırıldı mı?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Disney Plus'da Türk yapımı yerli içerikler kaldırıldı mı?

MEDYA Haberleri

Sosyal medyada ve arama motorlarında en çok merak edilen soruların başında “Disney Plus'da Türk Yapımı yerli içerikler kaldırıldı mı?” sorusu geliyor. 1 Temmuz akşamından sonra Disney Plus’da birçok yerli içeriği göremeyenler konuyla ilgili araştırma yapıyorlar. Peki, “Disney Plus'da Türk Yapımı yerli içerikler kaldırıldı mı?” İşte detaylar…

Türkiye pazarına geçen yıl 14 Haziran’da giren Disney Plus birçok Türk yerli film ve dizisini platformu bünyesine katmıştı. Bunların yanında Disney kendi orijinal dizileri olan “Aktris” ve “Arayış” dizilerini platform üzerinde yayınlamıştı. 1 Temmuz’da itibaren Türkiye üzerinden Disney Plus’da arama yapanlar birçok yerli filme ulaşamadılar. Daha önce Disney Plus’da yer alan fakat şu an aramalarda çıkmayan filmler arasında ‘Recep İvedik 7', 'Kral Şakir: Geri Dönüşüm', 'Ben Gri', 'Kaçış', 'Dünyayla Benim Aramda', 'Yılbaşı Gecesi', 'Bursa Bülbülü' ve 'Özür Dilerim' gibi içerikler bulunuyor.

ShiftDelete'in haberine göre; Türkiye’de de özellikle yeni Star Wars dizi ve filmleri başta olmak üzere orijinal Türk yapımları, Marvel serisi gibi onlarca farklı içeriği barındırdığı için kullanıcılar tarafından oldukça sevildi. Üstelik fiyatı da Netflix’in yarısı civarındaydı.

Disney Plus'da Türk yapımı yerli içerikler kaldırıldı mı?

DISNEY PLUS NEDEN TÜRK YAPIMLARINI KALDIRIYOR?

1 Temmuz itibariyle Disney Plus yerli yapımların çoğunu platformdan kaldırmaya başladı. "Recep İvedik 7", "Kral Şakir: Geri Dönüşüm", "Ben Gri", "Kaçış", "Dünyayla Benim Aramda", "Yılbaşı Gecesi", "Bursa Bülbülü" ve "Özür Dilerim" gibi Türk yapımı filmlere platform üzerinden ulaşılamıyor. Disney Plus’un orijinal Türk yapımı dizileri olan “Aktris ve “Arayış” dizilerine halen platform üzerinden ulaşılıyor. Disney konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

ShiftDelete.Net kurucusu Hakkı Alkan konuyla ilgili Twitter hesabından “Birkaç gün önce Amerika’daki Ermeni toplulukların tehdit ettiği Disney+, bugün Türkçe içerikleri kaldırmış. Umarım, teknik bir sorundur ve hatalı bir tercih yapmamıştır. Resmi yanıt almak için firma ile irtibata geçtim. Güncel bilgi geldiğinde, anında paylaşacağım.” İfadelerini kullandı.

TGRT Haber'in haberine göre: Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA) yaptığı paylaşımda Mustafa Kemal Atatürk'e açıkça hakaret ederek, Atatürk dizisinin çekilmesi sebebiyle platforma karşı bir linç kampanyası başlatmıştı. Ardından Disney Plus'taki yerli yapımların ABD'den erişilmesi engellendi. Bu tehditkar açıklamalardan sadece 1 gün sonra Disney Plus cephesindeki tüm orijinal Türk dizi ve filmler yayından kaldırıldı.

Düzenleyen:  - MEDYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...