Disney+, Türk yapımlarını kaldırdı: İşte nedeni

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Disney+, Türk yapımlarını kaldırdı: İşte nedeni

TEKNOLOJİ Haberleri

Disney+'ın pazara girmesinin ilk yıldönümü yaklaşırken Türk dizi ve filmlerinin neredeyse tamamını platformdan kaldırdı. Konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmese de kaldırma nedeninin Atatürk dizisiyle ilgili olduğu tahmin ediliyor.

Disney+, tüm dünyada yayına girdikten kısa süre sonra Türkiye pazarına da geçen yıl giriş yaptı. Bir yıllık süre içinde Disney+ için birçok dizi ve film çekildi. Fakat dün gece bazı sosyal medya platformlarından yapılan paylaşımlarda Türk yapımlarının neredeyse tamamının platformdan kaldırıldığı paylaşıldı. Disney+'a giren aboneler, en son eklenen Aktris ve Arayış dizileri haricinde hiçbir yapımın yer almadığını gördü.

DISNEY+, RESMİ BİR AÇIKLAMA YAPMADI

Firma tarafından resmi bir açıklama gelmese de Disney+'ın Ermeni topluluğu ANCA'nın tehditleri nedeniyle Türk yapımlarını kaldırdığı tahmin ediliyor. Çünkü Aras Bulut İynemli'nin başrolde yer aldığı Atatürk dizisine Ermeni topluluklarından eleştiri yağdı.

Ermeni toplulukları, Atatürk dizisinin çekime başlanmasından hemen sonra da Disney+'a linç girişiminde bulunmuştu. Grup açıkça Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ederek dizinin çekimlerinin durdurulması gerektiğini belirtmişti.

Şirket tarafından resmi bir açıklama gelmese de OdaTV'nin haberine göre söz konusu iddialar doğru. Hatta konuyla ilgili açıklama yapan bir Disney+ yetkilisi de şu sözleri dile getirdi:

"Global olarak bir strateji. Bu Türkiye'de de uygulanıyor. Lokal içerikler üzerinde bir strateji uygulanıyor. 30 Haziran itibariyle şu ana kadar yayınlanan yapımlar platformdan kaldırıldı. Hali hazırdaki içeriklerin akıbeti de önümüzdeki dönemde belli olacak."

(Kaynak, OdaTV)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...