Disney'den yanlış strateji: Pahalıya patladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Disney'den yanlış strateji: Pahalıya patladı

TEKNOLOJİ Haberleri

Disney, kısa süre önce Disney+ ve Hulu'dan birçok içeriği kaldırdı. İçerikler arasında ilgiyle takip edilen ve yüksek bütçeli yapımlar da yer alıyordu. Fakat şirket tarafından atılan bu adım pahalıya patladı.

Disney+, geçen ay dört milyondan fazla abone kaybettiğini açıkladı. Firma, bu açıklamanın üzerine kaybettiği abonelerden kaynaklanan kaybı geri kazanmak ve yeni aboneler çekmek için birçok yeni adım atacağını duyurdu.

Disney+ tarafından açıklanan planlar arasında abonelik fiyatlarını artırmak, Disney+ ve Hulu'yu tek bir uygulamada birleştirmek ve bazı içerikleri kaldırmak vardı. Fakat işler planlandığı gibi yürümedi.

DISNEY+, YANLIŞ STRATEJİ YÜZÜNDEN 1.5 MİLYAR DOLAR KAYBETTİ

Disney, mayıs ayında dört milyon abone kaybettikten sonra Disney+ ve Hulu'dan 50'den fazla içeriği kaldırdı. Fakat bu stratejinin tamamen yanlış olduğı bir ay sonra ortaya çıktı. 

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Disney'in içerikleri kaldırdıktan sonra 1.5 milyar dolar kaybettiğini açıkladı. 

Disney+'ın içerikleri kaldırmasından sonra ilerleyen süre içinde daha çok zarara uğrayacağı tahmin ediliyor. Ayrıca şirketin ilerleyen dönemlerde daha fazla içerik kaldırması da olası bir durum olarak görülüyor.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki platformlardan kaldırılan yayınların birçoğu sadece Disney için hazırlanmıştı. Yani yapımlar, başka bir yerden izlenemiyor. Kaldırılan yapımlardan popüler olanlar arasında ise The Princess ve The One and Only Ivan yer alıyor.

(Gizmodo ve ScreenRant)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...