Erdoğan'dan 28 Şubat Davası sanıklarına af

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
- Güncelleme:
Erdoğan'dan 28 Şubat Davası sanıklarına af
Haber, Ayrıntılar, Hazırlık, Haber

Politika Haberleri  / Ajanslar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla 28 Şubat Davası sanıkları affedildi. Davada yargılanan hasta ve ileri yaştaki tutuklu komutanlar Fevzi Türkeri, Cevat Özkaynak, Yıldırım Türker, Erol Özkasnak'ın cezaları kaldırıldı.

28 Şubat davası hükümlüsü emekli generallerin cezaları hastalık ve yaşlılık sebebiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından af edildi. Karar, Resmî Gazete’de yayımlandı.

CEZALARI KALDIRILANLAR

Buna göre Fevzi Türkeri, Yıldırım Türker, Cevat Temel Özkaynak, Erol Özkasnak, Çevik Bir, Haci Sülük, Aliefter Aslan, Avni Yılmaz, Sevda Yüksel, Gülbey Sarıoğlu, Süleyman Tuna, Abdulhekim Yılmaz, Çetin Doğan ve Aydan Erol’un kalan cezaları kaldırıldı.

Öte yandan, emekli Orgeneral Çetin Doğan, sağlık problemleri sebebiyle 1 Mart’ta hastaneye kaldırılmıştı. 22 Nisan’da taburcu edilen 84 yaşındaki Doğan, cezaevine gönderilmişti. Çetin Doğan’ın ‘Sürekli hastalık ve kocama’ raporu ise bir yıldır Cumhurbaşkanı’nın önünde imza bekliyordu.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...