Meclis yeni döneme hazırlanıyordu!

/ Kaynak: AA
Meclis yeni döneme hazırlanıyordu!

POLİTİKA Haberleri  / AA

TBMM, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, 26. Dönem için hazırlıklarına başladı.

Seçimin tamamlanmasının ardından gözler Meclis'e çevrildi. Mazbatalarını alarak kayıt yaptıracak milletvekilleri için Giriş Holü'nde masalar kuruldu.
TBMM Genel Kurulu, milletvekili genel seçimi kesin sonuçlarının YSK tarafından TRT kanallarında ilanını takip eden 5. gün saat 15.00'te çağrısız toplanıyor.
Buna göre, TBMM Genel Kurulu'nun 17 Kasım Salı günü toplanarak, milletvekillerinin andiçmesi bekleniyor. 26. Dönem Parlamentosu 1. Yasama Yılı da andiçme ile başlamış olacak. 
Milletvekillerinin yemininin ardından, yeni hükümet için de süreç işlemeye başlayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeminin hemen ertesinde yeni hükümeti kurmak üzere, AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu görevlendirecek.  
MHP'ye Meclis başkanvekilliği düşmeyecek
1 Kasım seçim sonuçları, Meclis'te yine 4 partili bir yapı oluşturdu. CHP, anamuhalefet partisi olma durumunu korurken, HDP üçüncü, MHP ise dördüncü parti oldu. Bu durum, Başkanlık Divanı ve komisyonlardaki üye dağılımından Genel Kurul'daki oturma düzenine kadar yansıyacak. 
TBMM Başkanlık Divanı'nda AK Parti'ye iki, CHP ve HDP'ye birer Meclis Başkanvekilliği düşecek. MHP'nin bu dönem Meclis Başkanvekili olmayacak.
AK Parti, 25. Dönem'deki 4 olan grup başkanvekilliği sayısı 5'e çıkacak.
TBMM Genel Kurulu'nda grupların oturma düzeni de yeniden belirlenecek. AK Parti, 25. Dönem'de kaybettiği orta sırayı alarak Genel Kurul'da oturacak. AK Parti'nin yanında CHP, CHP'nin yanında HDP, HDP'nin yanında, en sağda ise MHP Grubu yerini alacak.

POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...