1 Kasım'daki başarıda mimar Erdoğan'dır

1 Kasım'daki başarıda mimar Erdoğan'dır

POLİTİKA Haberleri

Binali Yıldırım, son referandumla cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle esasında fiilen başkanlık sisteminin gelmiş durumda olduğunu belirtti.

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, son referandumla cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle esasında fiilen başkanlık sisteminin gelmiş durumda olduğunu belirterek, “Bütün bunların her yönüyle toplumda tartışılması gerekiyor” dedi. Erzincan İl Başkanlığı'nın toplantısında konuşan Yıldırım, 1 Kasım genel seçimlerindeki başarının mimarının Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu söyledi. Yıldırım, “Başkanlık sistemiyle ilgili 7 Haziran öncesi kara bir propaganda yürütüldü. ' Erdoğan kendisi için başkanlık istiyor' denildi. Kardeşim, 10 Ağustos 2014'te cumhuriyet tarihinde hiçbir faniye nasip olmayacak ve 14 partinin blok oluşturmasına rağmen yüzde 52 ile milletin desteğiyle cumhurun başkanı olmuş” şeklinde  konuştu. Başkanlık siteminde milletvekillerinin daha güçlü, denetleme ve yasama yetkilerinin çok daha geniş olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Türkiye, artık yamalı bohçaya dönüşmüş bu darbe Anayasasından da kurtulacak. Bu Anayasa, artık Türkiye'nin gelişmesini yavaşlatıyor” diye konuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...