YSK’nın Maltepe kararı CHP’yi memnun etti

Düzenleyen:
YSK’nın Maltepe kararı CHP’yi memnun etti

POLİTİKA Haberleri

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın ardından kameraların karşısına geçen CHP İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu, iddialara cevap verdi.

İmamoğlu  seçmen listeleri ve sandık kurullarıyla ilgili iddiaların seçim öncesi döneme ait olduğunu ifade ederek,  “YSK seçmen listeleri konusunda teminat verdi hayali seçmen yoktur diye ulusa seslendiler. Taşıma seçmen konusunda oluşan tüm kaygılarımızı reddettiler” dedi.

“HERKESİ KUCAKLAMAYA HAZIRIM”

YSK’ya Maltepe kararıyla ilgili teşekkür eden İmamoğlu, şunları kaydetti:
“31 Mart’tan sonraki süreçti 15 günü bitirdik. Günler su gibi akıyor. Artık süreyi uzatmayın insanların canını sıkmayın. Türkiye tarihinde bu kadar anlamsız yere tartışmayla ülkenin meşgul edildiği bir başka seçim yoktur. 1994 yılında bu şehirde bir seçim oldu ve bu seçimi kazanan Sayın Cumhurbaşkanı’na SHP-DYP iktidarı görevi teslim ettiler. 2002 yılında AK Parti seçimi kazandı, o dönemin iktidarı ülkeyi AK Parti’ye teslim etti. Bu demokrasinin güzelliğidir. Birileri kaybetti diye seçimin yenilenmesini düşünmenin bile sürece zarar vereceğine inanıyorum. Sayın Yıldırım’ın seçimi mundar ilan etmesi çok net söylüyorum hukuka saygısızlıktır, kazanamadığı bir seçimi mundar ilan etme gayretkeşliğidir.” Bakırköy’de vatandaşlara da seslenen CHP adayı, “Yüksek Seçim Kurulu, bu süreçte kararını en hızlı şekilde vererek, demokrasimize, birliğimize, beraberliğimize hizmet etmelidir. Yüksek Seçim Kurulu’na güveniyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...