Milli Savunma Bakanı Akar'dan S-400'ün geliş tarihiyle ilgili flaş açıklama

Düzenleyen:
Milli Savunma Bakanı Akar'dan S-400'ün geliş tarihiyle ilgili flaş açıklama

POLİTİKA Haberleri

Türkiye'nin güvenliği bakımından bir takım hava savunma sistemleri üzerinde değerlendirmeler yapıldığını ve sonunda bir karar verildiğini belirten Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, " Birlikte üretim var, ihracat var. S-400'lerle ilgili anlaşma imzalandı ve bitti. Bunun böyle bilinmesi lazım" dedi. Akar, söz konusu sistemin Haziran'a yetişmeyebileceğini, ancak önümüzdeki aylarda Türkiye'ye geleceğini söyledi.

Bakan Hulusi Akar, özel bir televizyon kanalında S-400 ile ilgili soruları yanıtladı. Akar, S-400 anlaşmasının tamamlandığını, bir sıkıntı olmadığını belirterek, sistemin Haziran ayına yetişmeyebileceğini ancak önümüzdeki aylarda Türkiye'ye geleceğini söyledi.

 

"S-400 KONUSUNDA SIKINTI YOK, ANLAŞMA TAMAMLANDI"

Akar şöyle konuştu:

"Çevremizde ülkeler var. Onların uçakları füzeleri var. 82 milyonun güvenliği bakımdan biz de bir takım sistemler alıyoruz. Bunların biri de hava savunma sistemi S-400. Bu tercihimiz. bir takım sıralı çalışmalarla belirlendi, bir anda çıkmadı ortaya. Türkiye'de ilgili kurum ve kuruluşlar, bakanlıklar bir takım kriterler belirledi. Biz bu kriterlerle çıktık ortaya. Bu kriterler arasında birlikte üretim var, ihracat var. Bu anlaşma imzalandı ve bitti. Bunu Cumhurbaşkanımız da birçok kez tekrarladı."

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...