Erdoğan, 16 Ocak'ta kamuoyu toplantısı yapacak

Erdoğan, 16 Ocak'ta kamuoyu toplantısı yapacak

POLİTİKA Haberleri

Yeni yılın ilk Kabine Toplantısı dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Külliye’de gerçekleştirildi. Toplantı devam ederken basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Başkan Erdoğan’ın 2019 yılında yapılan icraatlarla ilgili 16 Ocak’ta kamuoyuyla paylaşım toplantısı planladığını söyledi.

Kalın’ın gündemdeki diğer konularla ilgili açıklamaları ise özetle şöyle:
∂ (ABD-İran gerilimi) Bizim bu noktada ‘arabulucu olalım’ gibi bir beklentimiz, talebimiz, yahut iddiamız yok. Türkiye hem ABD ile hem İran’la konuşabilen birkaç ülkeden birisi, belki de en önemlisi. Herkesin aklıselimle, sükûnetle hareket etmesi gerekiyor. Bu çağrımızı yenilemeye devam edeceğiz.
∂ (Libya’da) Hafter’in yaptığı her tür saldırı adeta yanına kalmakta, uluslararası toplumdan bir kınama dahi çıkmamaktadır.
∂ (Suriye) Esed rejimi konusunda pozisyonumuz açık. Suriye’yi de-  mokratik, çoğulcu, barışçıl geleceğe taşıyacak lider olma vasfını yitirdiğini görüyoruz.
∂ (İÜ’deki yemek eylemi) Bu konuda zaman kaybı olduğu anlaşılıyor, o görüntülerin ortaya çıkmaması sağlanabilirdi. Eski uygulama aynen devam edecek.
∂ (Türk Akımı Projesi) Enerji haritalarında çok önemli bir değişime işaret eden Türk Akımı, artık fiilen yarın (bugün) resmen başlatılmış olacak. Rus gazının Avrupa'ya ulaştırılması noktasında Türkiye'nin transit ülke olarak çok önemli bir konuma sahip olmasını sağlayan bir projedir.
∂ (Belediye başkanlarıyla toplantı) Arkadaşlarımız bu konuda çalışıyor. Cumhurbaşkanımıza arz edecekler. O çalışma tamamlandıktan sonra da Büyükşehir Belediye başkanları ile Cumhurbaşkanımızın bu yıl içerisinde 2'nci bir toplantısı olabilir, çünkü o toplantıyı hatırlarsanız çok verimliydi. 2020 içerisinde böyle bir toplantı yapılabilir.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...