Kılıçdaroğlu bugün "yok" dediği anayasa çalışmasını böyle övmüş

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
Kılıçdaroğlu bugün "yok" dediği anayasa çalışmasını böyle övmüş

POLİTİKA Haberleri  / HABER MERKEZİ

İYİ Parti'den ihraç edilen İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, İYİ Parti'nin, CHP, HDP ve Saadet Partisi ile birlikte 2018 yılında ortak anayasa çalışması yaptığını açıklamıştı. Özdağ, çalışmada ülkenin dilinin değiştirilmesinin teklif edildiğini söylemişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da "Böyle bir anayasa çalışması yok. Kamuoyunda tartışıyorlar ben de hayretle izliyorum. Bizim dört partiyle bir araya gelip, oturup anayasa taslağı hazırlamamız asla söz konusu olmadı. Böyle bir şey yok" diye inkar etmişti. Anayasa çalışması yaptıklarına dair eski görüntülerinin çıkmasına rağmen, böyle bir planın olmadığını söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de "Böyle bir anayasa çalışması yok. Bu kadar net söylüyorum. Bir deli bir kuyuya taş attı nasıl çıkaracağımızı bilemiyoruz" diye açıklama yapmıştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün grup toplantısında tarih verdi ve 2 Haziran 2018 tarihli gazetelerde Kılıçdaroğlu'nun anayasa çalışmasını duyurduğunu açıkladı.
Sözcü gazetesi o gün Kılıçdaroğlu'nun ağzından "İttifak'ın yeni anayasası hazır" manşetini atmıştı.

Cumhuriyet gazetesi de "CHP lideri Kılıçdaroğlu parlamenter sisteme geçiş hazırlıklarının sürdüğünü açıkladı: Anayasada uzlaşırız" ifadelerini yazmıştı.

Kılıçdaroğlu gazeteye "Üç aşağı beş yukarı bir mutabakat metni var elimizde" demiş, Akşener ile buluşacağını söylemişti.

Kılıçdaroğlu bugün "yok" dediği anayasa çalışmasını böyle övmüş

Kılıçdaroğlu bugün "yok" dediği anayasa çalışmasını böyle övmüş

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...