Bahçeli'den seçim barajı açıklaması: Yüzde 7'de uzlaşıldı

Düzenleyen:
Bahçeli'den seçim barajı açıklaması: Yüzde 7'de uzlaşıldı

POLİTİKA Haberleri

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın seçim barajı konusunda yüzde 7 oranında uzlaştığını duyurdu. Afganistan konusuna da değinen Bahçeli, "Hiç kuşkusuz Türkiye Afganistan’da bulunmalıdır. En azından düzensiz göç hareketliliği kaynağında engellenmelidir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim barajı ve Afganistan'daki gelişmeler hakkında yazılı bir basın açıklaması yaptı.

"BARAJ KARARI YÜZDE 7 OLARAK TESCİLLENMİŞTİR"

Seçim barajı hakkında açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Seçim barajı yüzde 5 mi, yüzde 7 mi olsun tartışmaları lüzumsuz emek ziyanıdır. Cumhur İttifakı’nın iki ana partisi kurulan bir komisyon marifetiyle, seçim sistemi ve barajın oranı hususunda samimi ve iyi niyetli şekilde görüşmeler yapmışlardır. Cumhurbaşkanımız Bosna-Hersek ve Karadağ ziyaretinin ardından uçakta bulunan basın mensuplarına barajın yüzde 7 olacağını açıklamıştır. Nitekim baraj konusundaki arayış ve çalışmalar bu açıklamayla noktalanmış ve Cumhur İttifakı’nın baraj kararı yüzde 7 olarak tescillenmiştir. Artık başka bir değerlendirmeye de gerek kalmamıştır" ifadelerini kullandı.

"DÜZENSİZ GÖÇ HAREKETLİLİĞİ ENGELLENMELİDİR"

Yaptığı yazılı açıklamada Afganistan konusuna da değinen ve "Hiç kuşkusuz Türkiye Afganistan’da bulunmalıdır. En azından düzensiz göç hareketliliği kaynağında engellenmelidir. Bunun yanında Afganistan’ın birliğine, dirliğine ve toplumsal dengesine azami ölçülerde destek vermelidir" diyen Bahçeli, "Bunun ön şartının ise cari şekilde egemen olan yüksek risk ve tehditlerin yatışmasına ve yumuşamasına bağlı olduğu tartışmasızdır. Laçkalaşmış CHP sözcüsünün, “Afganistan’da şu anda en bol olan terör ve uyuşturucudur. Türkiye’yi böyle bir coğrafyaya sokmak için bu ısrar neden?” sorusu kendi içinde tuhaflıklarla, tezatlarla ve tamiri imkansız yoz bakışlarla doludur. Bu sözcü müsveddesinin Afganistan’a bakınca uyuşturucu ve terör görmesi talihsiz ve telifi mümkün olmayan bir savrulma halidir. Bizim baktığımız yerde soydaşlarımız vardır, din kardeşlerimiz vardır, Milli Mücadele yıllarından bu yana kurulan dostluk ve kardeşlik köprüleri alenen görülmektedir. Bu zavallının zırvalarını amiri ve emri altında olduğu Kemal Derviş bile düzeltemeyecek, o bile düştüğü dipsiz uçurumdan kurtaramayacaktır" dedi.

ERDOĞAN DA YÜZDE 7 DEMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Bosna Hersek ve Karadağ ziyareti sonrası uçakta gazetecilerle sohbet ederek soruları cevaplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Barajla ilgili olarak şu anda belirgin hale gelen aslında 7 ama bu konuda Cumhur İttifakı olarak MHP'li arkadaşlarımızın nihai kararını bizim arkadaşlarımız henüz almış değiller. Ancak 7 netleşmiş vaziyette. MHP de 7'ye olumlu bakıyor. Bunun altında bir şey olur mu, olmaz mı, henüz önümüze gelmiş değil. Öyle bir şey olursa o da tabii konuşulabilir ama şimdilik böyle bir şey yok." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...