Türkiye-Ermenistan ilişkilerinde yeni dönem: Tarih netleşti

Düzenleyen:
Türkiye-Ermenistan ilişkilerinde yeni dönem: Tarih netleşti

POLİTİKA Haberleri

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ve Ermenistan Özel Temsilcileri arasında gerçekleşecek ilk toplantının 14 Ocak 2022 tarihinde Moskova’da yapılacağını duyurdu.

Türkiye ve Ermenistan ilişkilerinde yeni bir dönemin başlamasına ön ayak olacağı düşünülen ilk toplantı için, tarih ve yer netleşti. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye ve Ermenistan'ın özel temsilcilerinin ilk görüşmesinin 14 Ocak'ta Moskova'da yapılacağını bildirdi.

SERDAR KILIÇ ÖZEL TEMSİLCİ OLARAK ATANMIŞTI
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada "Türkiye ve Ermenistan Özel Temsilcileri arasındaki ilk toplantı 14 Ocak 2022'de Moskova’da yapılacaktır." ifadesi kullanıldı. Türkiye'nin eski Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, 15 Aralık'ta Ermenistan Özel Temsilcisi olarak görevlendirilmişti.

Türkiye-Ermenistan ilişkilerinde yeni dönem: Tarih netleştiEski Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç.

Ermenistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan da, Ermenistan ve Türkiye arasındaki diyalog süreci kapsamında özel temsilci olarak atanmıştı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: GÖRÜŞMELERDE ÖN ŞART YOK
Katıldığı bir canlı yayında, Türkiye Ermenistan görüşmelerine dair de konuşan Bakan Çavuşoğlu, Görüşmelerde herhangi bir ön şart olmadığını ifade etmişti. Bakan Çavuşoğlu, "Ön şartların gerçekçi olmadığını biliyoruz. Onlar da kabul etmez. Biz onlara desek ki; 1915 olayları iftira, doğru değil ki gerçekten öyle. Bunun soykırım olmadığını biliyorsunuz. Gelirken bakanlık duvarındaki eski bakanlara bir kere daha baktım. 1912-13 yılları arasında Noradunkyan Paşa, Osmanlı'nın Dışişleri Bakanı bir Ermeni vatandaşı. Devletimizin ne kadar kapsayıcı olduğunu gösteren bir tablodur." diye konuştu.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...