‘6 genel başkan ayrı ayrı şeyler söylüyor’ diyen Babacan’dan sert çıkış: Vatandaş bize güvenir mi?

Düzenleyen:
‘6 genel başkan ayrı ayrı şeyler söylüyor’ diyen Babacan’dan sert çıkış: Vatandaş bize güvenir mi?

POLİTİKA Haberleri

6’lı masada yer alan DEVA Partisi, geçtiğimiz hafta açıklama yaparak seçime kendi logoları ve kendi isimleriyle gireceklerini duyurmuştu. Kararı duyuran Demokrasi ve Atılım Partisi Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. 6’lı masanın durumunu değerlendiren Babacan, "6 genel başkan ayrı ayrı şeyler söylüyor. Böyle bir tablo güven oluşturabilir mi, vatandaştan destek alabilir mi? Mümkün değil" yorumunda bulundu. Ali Babacan’ın yorumları ise gündem oldu.

Geçtiğimiz günlerde "DEVA Partisi önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, şanıyla, logosuyla girme kararı almıştır" açıklamasında bulunan Demokrasi ve Atılım Partisi Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, tüm dikkatleri üstüne toplamıştı. Ali Babacan’ın 6’lı masa ile ilgili son yaptığı değerlendirme ise “6’lı masa dağılıyor mu?” sorusunu bir kez daha gündeme getirdi. İşte Babacan’ın 6’lı masa ile ilgili yaptığı değerlendirme. 

“ÖZELLEŞTİRMEYLE İLGİLİ NE SÖYLEYECEKLER?” 

Özlem Gürses’in YouTube kanalına konuk olan Ali Babacan, 6’lı masa ile ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. 6 genel başkanında farklı düşüncelere sahip olduğunu ve bunun vatandaşlarda güven sorunu oluşturabileceğini belirten Babacan, "Siz de bana sordunuz. Özelleştirme... Şimdi 6 partinin ortak Cumhurbaşkanı adayı bugün özelleştirmeyle ilgili ne söyleyecek? Diyelim ki bugün adayımız şu diye açıklasak" dedi. 

“BÖYLE BİR TABLO VATANDAŞIN GÜVENİNİ KAZANABİLİR Mİ?” 

Gürses'in "Kılıçdaroğlu bugün 'kamulaştırma' dedi" hatırlatması üzerine cevap veren Babacan, "Evet belki başka bir genel başkana sorsanız başka bir şey diyecek. Başka genel başkana sorsanız başka bir şey söyleyecek. Cumhurbaşkanı adayı da başka bir şey söyleyecek. Böyle bir tablo vatandaştan destek alır mı, böyle bir tablo vatandaşın güvenini oluşturabilir mi? Mümkün değil yani.." ifadelerini kullandı.

‘6 genel başkan ayrı ayrı şeyler söylüyor’ diyen Babacan’dan sert çıkış: Vatandaş bize güvenir mi?

"ORTAK ADAY İÇİN İTTİFAK ŞART DEĞİL"

Bu altı partinin bir tanesinin ‘Ben yokum’ demesiyle her şeyin değişebileceğini belirten Ali Babacan, "Ya da mesela ortak cumhurbaşkanı adaylığı konusunda mutabakat sağlayamayabiliriz. İş öyle bir noktaya gelir ki partilerden birisi, 'Ben kesin kabul etmiyorum' der. Beşe bir kalınabilir. Öyle bir şeyler olabilir. Buradaki A senaryosu, altılı masanın devamı, altılı masanın mümkünse bir ittifaka evirilmesi bizim için en azından, biz bunu önemsiyoruz. Yani bir ittifak perspektifi ile bu çalışmalara biz katkı veriyoruz. Sonunda ittifak olur olmaz, ayrı. Mesela ortak aday için ittifak da şart değil. Bazen o da karıştırılıyor." dedi.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...