AK Parti'nin yeni Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç oldu

Düzenleyen:
AK Parti'nin yeni Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç oldu

POLİTİKA Haberleri

AK Parti Grup Başkanvekilliğine oy birliği ile AK Parti Bartın milletvekili Yılmaz Tunç seçildi.

AK Parti TBMM Grubu AK Parti yeni Grup Başkanvekilini belirlemek üzere kapalı olarak TBMM'de toplandı. Milletvekilleri TBMM Grup Toplantı Salonu'na gelerek oylarını kullandılar.  AK Parti grubunda, Grup Başkanvekilliği için seçim yapıldı. Basına kapalı yapılan toplantıda Cahit Özkan'dan boşalan AK Parti grup başkanvekilliğine Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç seçildi.

'BÜYÜK BİR SORUMLULUK'

Tunç, seçimin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada "Büyük bir sorumluluk, bu sorumluluğun bilinci içinde elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi. AK Parti Milletvekili Yılmaz Tunç daha önce Adalet Komisyonu Başkanlığını yürütüyordu. 

NE OLMUŞTU?

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, katıldığı bir programda, BAE ile ilişkilerin yeniden kurulmasıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Özkan, "Benim şöyle bakmam lazım, belki de Birleşik Arap Emirlikleri baktı ki Türkiye’ye diz çöktüremiyor, baktı ki Türkiye’nin istiklalini engelleyemiyor, baktı ki Türkiye’ye dayanmadan, Türkiye ile birlikte yürümeden bölgesel ve küresel anlamda kendi menfaatlerinin aleyhine bazı şeyler ortaya çıkıyor, o zaman Birleşik Arap Emirlikleri belki -ben böyle okuyorum çünkü- teslim oldu" demişti.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise, Cahit Özkan'ın BAE ilgili sözleri hakkında Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Grup Başkanvekilimiz Sn. Cahit Özkan'ın Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ilişkilerine dair beyanları partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır. Türkiye-BAE ilişkileri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayed El Nahyan'ın ortak iradesiyle karşılıklı güven ve saygıya dayalı olarak ilerlemektedir."

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...