Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Adana bir kez daha 'Zeydan Karalar' dedi

Adana bir kez daha 'Zeydan Karalar' dedi
Fotoğraf Başlığı Adana bir kez daha 'Zeydan Karalar' dedi

Türkiye genelinde oy sayımı devam ederken Adana'da resmi olmayan sonuçlara göre Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yeniden Zeydan Karalar seçildi. İlk sonuçlardan sonra gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Karalar, "Kazanıp 5 yıl hizmet yaptığım bir yerde tekrar kazanamasaydım suçlu bendim" dedi.

Kaydet
a- | +A

CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeydan Karalar, kesin olmayan sonuçlara göre yeniden başkan seçildi.

CHP’liler merkez Seyhan ilçesi Ziyapaşa Bulvarı’nda ve Adana Büyükşehir Belediyesi önünde kutlama yaptı. Bu sırada gazetecilere konuşan Karalar, “Kazanıp 5 yıl hizmet yaptığım bir yerde tekrar kazanamasaydım suçlu bendim. Seyhan’dan sonra halkımız bizi Adana Büyükşehir Belediye Başkanı yaptı. Bu seçimde de ittifak olmadan 10 puan farkla seçim kazanmak çok önemli. Mevcut ilçelerimize birkaç ilçe daha ekliyoruz. Yüreğir’in yüzde 65’i sayıldı, yüzde 3,5-4 öndeyiz. Tufanbeyli’yi, Yumurtalık’ı, Karataş’ı, İmamoğlu’nu, Aladağ’ı kazandık. Pozantı’da müthiş bir çekişme var. İtirazlar olur. Adana’da son durum böyle. Sokaklar dolu, bizim halkımız böyle önde bitirmemizi bekliyordu. Adana halkını sevindirdiğim için olağanüstü mutluyum” diye konuştu.

'ADANA HALKINA BİR TEŞEKKÜR EDECEĞİZ'

Adana halkına teşekkür konuşması yapacağını kaydeden Karalar, “Biz imzalı tutanaklarla konuşuyoruz. Zaten Adana’da bir manipülasyon söz konusu olmaz bizler olduğu sürece. Bunu yapmaya teşebbüs eden de olmaz. Bizim en büyük başarımız sandıktaki imzalı tutanakları almak. Bu da bizim ödülümüz. Örgütümüze buradan çok teşekkür ediyorum. Muhtemelen saat 23.00’dan sonra bir konuşma yapacağız. En azından Adana halkına bir teşekkür edeceğiz” ifadelerini kullandı.

'HAFİFE ALINACAK BİR İL DEĞİL'

Adana’yı bölgenin birinci ili yapmak için çalışacağını aktaran Karalar sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Özellikle ulusal televizyonlarda İstanbul, Ankara ve İzmir önde diye haberler var. İstanbul, Ankara ve İzmir bizim göz bebeğimiz, hiçbir itirazımız yok. Ancak Adana, Bursa, Aydın, Antalya ve birçok ilde CHP önde. Adana nüfus olarak 4. il olamaz fakat iddiam odur ki Adana’yı tekrardan bölgenin incisi, öncüsü ve lideri yapmak. Ayrıca haber kanallarında en azından hava raporu okunurken 4. il Adana sayılırdı, onun da tekrardan gündeme gelmesini sağlayacağız. Adana hafife alınacak bir il değil."

BAKMADAN GEÇME
Yerel seçimle ilgili dakika dakika tüm gelişmeler... Yasak kalktı, işte ilk sonuçlar
HABER

Yerel seçimle ilgili dakika dakika tüm gelişmeler... Yasak kalktı, işte ilk sonuçlar

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Politika
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.