Akşener’den CHP’ye 'artık yokuz' iması

- Güncelleme:
Akşener’den CHP’ye 'artık yokuz' iması

Politika Haberleri

Tek aday girdiği kongrede koltuğunu koruyan İyi Parti lideri Meral Akşener, ittifak ortaklarını eleştirdi.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ - İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ‘Rotamız Net, Pusulamız Millet’ sloganıyla, tek aday olarak ve blok listeyle gittiği partisinin 3’üncü Olağan Kongresinde konuştu. Hem parti içi muhalefeti hem de ittifak ortaklarını eleştiren Akşener “Hiçbir düşmanımın, rakibimin benimle ilgili asla iddia etmedikleri, söylemedikleri pis iftiralara şahit oldum. Vallahi affetmeyeceğim! Bana iki şey bu ülkede söylenemedi. Kendi arkadaşlarım söyledi! Affetmeyeceğim, hesaplaşacağız” dedi. Kongrede parti yönetimi için hazırlanan liste yöntemi tartışmalarına da değinen Akşener, eline aldığı bir torbayı göstererek “Bu bütün üst kurul delegelerimizin, milletvekillerimizin, üyelerimizin isimleri olan bir torba. Bana kala kala kura kaldı. Kura mı çekeyim, vekilleri kurayla mı belirleyeyim, GİK’İ kurayla mı belirleyeyim? Saygısızlar, ne istiyorsunuz? Hesabımızı bugün ortaya koyduk, yarın göreceğiz. Partimize saygısızlık yapan herkes hakkında gereğini bizzat ben yapacağım” şeklinde konuştu.

BEDELİNİ ÖDEYEMEDİK

Daha önceki konuşmalarında “Kılıçdaroğlu’ndan 15 milletvekili talep ettim. Kendisine herhâlde ölünceye kadar şükran duyacağım” diyen Akşener “Bu parti seçime girebilsin diye CHP’den 15 vekil istedik, hayatımın en büyük pişmanlığıdır. Kılıçdaroğlu’na bir kez daha teşekkür ediyorum. Ama o gün bugündür 15 milletvekilinin bedelini ödeyemedik. Ömer Seyfettin’in diyetine döndü bu iş. Savaşmalıydık, bileğimizin gücüyle o seçime girmeliydik, girmiyorsak da gereğini yapmalıydık. Savaşmadık. Ben savaşı severim. Ben canımla, kafamla, kellemle top oynamayı severim. Yapamadık. 15 milletvekili almak bize kuyruk siyasetine mal oldu” ifadelerini kullandı.

‘SİZE BAŞARILAR’ ÇIKIŞI

 2019 mahallî seçimlerine CHP’ye birlikte seçime gitmeyi teklif ettiklerini hatırlatan Akşener “Sonuçta bir başarı çıktı. Ama beni en çok etkileyen, üzen ne oldu biliyor musunuz? İstanbul’un seçimini biz değil HDP kazandırdı! Sonrası çok ilginç oldu. Biz hariç herkes kazanmayı sağladı! O gün anladım ki İyi Parti, önemli bir kesim tarafından tehdit görülüyor; sadece iktidar değil, muhalefetin bir bölümü için de” dedi. Akşener, seçimlerin kaybedilmesinin sorumlusunun kendisinin ve partisinin görüldüğüne yönelik değerlendirmelere de “İyi, bundan sonra size hayatta başarılar diliyorum” karşılığını verdi.
Akşener, sert eleştiriler yönelterek partisinden istifa eden veya parti içinde muhalif hareket başlatmak isteyenlere de ‘kapıyı’ gösterdi. Akşener “Birinci önceliğimiz partimize aidiyettir. Bunu hissetmeyenler, kapı orada” diye konuştu.

TEK ADAY GİRDİĞİ KONGREDE YENİDEN BAŞKAN

Daha önce Akşener’e bayrak açarak ‘Ortak Akıl Platformu’ kuran parti içi muhalif isimler ise kongrede aday göstermedi. Akşener tek aday olarak girdiği kongrede yeniden genel başkan seçildi. Akşener, 1.151 delegenin katıldığı oylamada 1.127 delegenin geçerli oyunu aldı. Kongrede, 50 kişilik Genel İdare Kurulu (GİK) için de seçim yapıldı. Akşener, seçim yenilgisinin faturasını parti yönetimine kesti. Mevcut GİK üyelerinden 35’ine parti yönetiminde yer vermedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...