Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Büyük Filistin Mitingi' için devlet başkanlarına özel davet

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Büyük Filistin Mitingi' için devlet başkanlarına özel davet

Politika Haberleri

Yarın İstanbul’da düzenlenecek olan Büyük Filistin Mitingi için, savaşın yaşandığı bölgedeki ülkelerin devlet başkanlarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından özel davet gönderildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını durdurması için uluslararası topluma "Büyük Filistin Mitingi" ile seslenecek. Yarın Atatürk Havalimanı’nda saat 15.00’te başlayacak olan mitinge rekor katılımın gerçekleşmesi beklenirken mitinge bölge liderlerinin de davet edilldiği öğrenildi.

 PRENS SELMAN, SİSİ VE KRAL ABDULLAH

Cumhurbaşkanhlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre İsrail'in Filistindeki şiddetinie güçlü bir karşı duruş sergilemek adına AK Parti tarafından organize edilen mitinge Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın yanı sıra Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi, Suudi Arabistan Veliahtı Muhammed bin Selman, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile Libya ve Lübnan’a devlet başkanları düzeyinde katılım davetiyesi gönderildi.

SİYASİ PARTİ LİDERİLERİ DE BULUNACAK

Mitinge ayrıca, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcı ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da katılacak.

ÜNLÜ SANATÇILARDAN DA KATILIM VAR

Diğer yandan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı miting programını duyurdu. Açıklamada, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle gerçekleştirilecek mitinge; dünyaca ünlü sanatçılar Yusuf İslam, Maher Zain ve Ömer Karaoğlu mitingde sahne alacak" denildi

Sanatçıların yanı sıra STK Temsilcileri, medya, sanat, spor, kültür ve iş dünyasından çok sayıda etkin ismin de davet edildiği mitinge yerli ve yabancı medya kuruluşlarının ise ilgisi büyük. Türkiye'nin yanı sıra dünya genelinde ulusal ve uluslararası yayın yapan medya kuruluşları mitingi takip etmek için akreditasyon yaptırdı.

Düzenleyen:  - Politika
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...