Destici ile Baş arasında 'Tito artığı' polemiği: PKK ile kol kola siyaset yapıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:

POLİTİKA Haberleri

Türkiye İşçi Partisi (TİP) lideri Erkan Baş için, 'Tito artığı' ifadelerini kullanan Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Mustafa Destici, sözlerinin ırkçılıkla ilişkilendirilmesine sert tepki gösterdi. En başta inancı gereği ırkçılığa karşı olduğunu söyleyen Destici, "İsmi geçen şahsiyetin PKK terör örgütüyle, PKK'nın siyasi partisiyle, sadece PKK'yla da değil DHKP-C ve sol aşırı örgütlerle iç içe olduğunu görüyoruz. Tito kim? Yugoslavya'da 27 yıllık baskıcı, zalim bir rejimin kurucusu. Marksist, Leninist dinsiz bir anlayışı getirdi bütün milletleri yok etti. Tito artığı derken zihniyetin uzantısından bahsediyorum." diye konuştu.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş'a, "Tito artığı" dediği gerekçesiyle sosyal medyada ırkçılıkla itham edilen BBP lideri Destici sözlerinin çarpıtıldığını söyleyerek, "Tito artığı derken zihniyetin uzantısından bahsediyorum." açıklamasında bulundu.

'ZİHNİYETİN UZANTISINDAN BAHSETTİM'

Haber Global canlı yayınında, konuya açıklık getiren Destici, inancı gereği ırkçılığa karşı olduğunu vurgulayarak "İsmi geçen şahsiyetin PKK terör örgütüyle, PKK'nın siyasi partisiyle, sadece PKK'yla da değil DHKP-C ve sol aşırı örgütlerle iç içe olduğunu görüyoruz. Tito kim? Yugoslavya'da 27 yıllık baskıcı, zalim bir rejimin kurucusu. Marksist, Leninist dinsiz bir anlayışı getirdi bütün milletleri yok etti. Tito artığı derken zihniyetin uzantısından bahsediyorum." diye konuştu.

'PKK VE DHKP-C İLE KOL KOLA SİYASET YAPIYOR'

Destici konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Bir kere Erkan Baş çok muhatap alacağım birisi değil. 1980 öncesine gittiğimizde sol görüşlü vatandaşlarımız ve ülkücülerin ortak bir özellikleri vardı. 'Vatanı böyle daha iyi kurtaracağız' diye bir gaye vardı. Bu şahsiyet PKK ile beraber şu anda. Solculuk bu ülkenin değerlerine sahip çıkmak diye biliyoruz biz, kendi ifadeleri bu.

İsmi geçen şahsiyetin PKK terör örgütüyle, PKK'nın siyasi partisiyle, sadece PKK'yla da değil DHKP-C ve sol aşırı örgütlerle iç içe olduğunu görüyoruz.

Tito artığı derken zihniyetin uzantısından bahsediyorum. Tito kim? Yugoslavya'da 27 yıllık baskıcı, zalim bir rejimin kurucusu. Marksist, Leninist dinsiz bir anlayışı getirdi bütün milletleri yok etti. Boşnaklara, Müslümanlara anormal zulümler etti. Tito'nun ölümünden sonra Yugoslavya dağılınca Boşnaklar kendi kimliklerine kavuştu, yaşam hakkı bile vermiyorlardı. Bir sürü devlet Karabağ, Kosova gibi özgürlük elde etti.

Ben nasıl ırkçılık yapabilirim ki ben inançlı bir insanım. Allah'ın kuran da yasakladığı bir şeyi nasıl savunurum. Bazı Balkan dernekleri açıklamalar yapmışlar, bu şahsiyet PKK ile DHKP-C ile kol kola siyaset yaparken bir açıklama yaptınız mı?

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...