Faik Öztrak'tan Ekrem İmamoğlu'na üstü kapalı mesaj: Belediye Başkanlarımız kendi işlerine yoğunlaşacak

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Faik Öztrak'tan Ekrem İmamoğlu'na üstü kapalı mesaj: Belediye Başkanlarımız kendi işlerine yoğunlaşacak

Politika Haberleri  / Haber Merkezi

CHP'nin MYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyen CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Başkan adaylığına göz diken Ekrem İmamoğlu'na üstü kapalı mesaj gönderdi. Öztrak, "Parti Meclisimizin Kurultay tarihimize karar vermesine kadar, Genel Merkezimiz, Meclis Grubumuz Belediye Başkanlarımız kendi işlerine yoğunlaşacak" ifadelerini kullandı. Öztrak'ın bu sözleri 'değişim' çağrısı yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na mesaj olarak yorumlandı.

YAZAR: SEVDA KILIÇ - Seçimlerin ardından Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) başlayan ‘değişim’ tartışmaları hız kesmeden devam ediyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adı başkanlık için anılıyor. Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında İmamoğlu'nun adaylığına ilişkin 'Neden oluyorsunuz demem. Ama ben İstanbul sorununun çözülmesini isterim" ifadelerini kullanmıştı. Konu ile ilgili Ekrem İmamoğlu ise, "İstanbul'u da Ankara'yı da Türkiye'yi de düşüneceğiz. Geleceği de düşüneceğiz. Her türlü düşünmek zorundayız. Bizim de zaten asla ıskalamadığımız bir noktası İstanbul ama mesele İstanbul'dan ibaret değil." yorumunda bulunmuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak bugün yaptığı açıklamada Ekrem İmamoğlu'na üstü kapalı bir şekilde mesaj gönderdi. 

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, toplantının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. 

"BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ İŞİNİ YAPACAK"

CHP sözcüsü, Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetimine yöneltilen 'istifa' çağrılarına ilişkin, "Partimizin eksiklerini giderme, yenilenme ve değişim sürecinin en sağlıklı şekilde gerçekleşmesi için gereken her şeyi yapacağız." dedi. İl kongrelerinin sona erip Parti Meclisi kurultay tarihine karar verinceye kadar genel merkez, Meclis grubu ve belediye başkanlarının kendi işlerine yoğunlaşacağını belirten Öztrak, şunları kaydetti: "Üyelerimiz, delegelerimiz işini yapacak. Örgütümüzü, genel merkezimizi ve tüzüğümüzü yenileyecek yapıyı büyük bir olgunlukla inşa edecek. Meclis grubumuz işini yapacak. Millet adına iktidarı denetleyecek. Milletin derdine derman olacak yasaları Meclisin gündemine taşıyacak. Milletvekillerimiz tatil demeden sahada olacak. Örgütümüzle birlikte mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev çalışacak. Belediye başkanlarımız işini yapacak. Eserleriyle, halk içinde çalışmalarıyla yerel yönetim seçimlerine hazırlanacak. Partimiz için en güvenli liman CHP delegelerinin sinesidir."

"DEĞİŞİMİN KAPSAMINA KURULTAY KARAR VERİR"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim sonrası verdiği değişim mesajına ilişkin soru üzerine Öztrak, "Değişimin kapsamına, nasıl olacağına kurultay delegelerimiz karar verecek." dedi.

CHP kurultayının yapılacağı tarihe ilişkin soruya da Öztrak, "Kurultay tarihine karar verme yetkisi Parti Meclisimizindir." cevabını verdi.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...