İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na adaylık göndermesi: Mesele İstanbul'dan ibaret değil

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na adaylık göndermesi: Mesele İstanbul'dan ibaret değil

POLİTİKA Haberleri

Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında İmamoğlu'nun adaylığına ilişkin 'Neden oluyorsunuz demem. Ama ben İstanbul sorununun çözülmesini isterim" ifadelerini kullanmıştı. Konu ile ilgili Ekrem İmamoğlu'ndan dikkat çeken bir açıklama geldi. İmamoğlu, "İstanbul'u da Ankara'yı da Türkiye'yi de düşüneceğiz. Geleceği de düşüneceğiz. Her türlü düşünmek zorundayız. Bizim de zaten asla ıskalamadığımız bir noktası İstanbul ama mesele İstanbul'dan ibaret değil." dedi.

CHP’li vekiller, 14 Mayıs seçimleri sonrası ilk defa kapalı grup toplantısı yaptı. Toplantısı sonrası basın mensuplarına bilgi veren CHP Grup Başkanı Özgür Özel “İlk kapalı grup toplantımızı gerçekleştirdik. Ben CHP’nin ‘Genel Başkan’ olmayan ilk grup başkanıyım. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da çok partili dönemden bu yana milletvekili olmayan ilk Genel Başkan. CHP tarihinde bunu ilk defa deneyimliyoruz” dedi. Onu bu sözleri “genel başkanlığa aday mı olacak” şeklinde algılandı. Özel’in bu sözleriyle ilgili İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklamada bulundu. 

İmamoğlu, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası'nda madalya kazanan İBB Spor Kulübü'nün sporcularıyla bir araya geldi. Emirgan Korusu Beyaz Köşk'te yapılan görüşmede İmamoğlu, sporcuları tebrik etti. Sporcularla sohbet eden İmamoğlu, programda basın mensuplarından gelen soruları da cevaplandırdı.

"O GÜNDEN BUGÜNE HERKESLE GÖRÜŞTÜM"

CHP Grup Başkanı Özgür Özel ile görüştüğü yönündeki iddialara ilişkin İmamoğlu, "Sadece Özgür Özel değil, Engin Altay, Engin Özkoç, Selin Sayek Böke, partide aklınıza gelen herkesle o günden bugüne görüştüm. Hala da görüşüyorum. Dün bile görüştüğüm partinin yöneticileri var. Sadece merkez yöneticileri değil, il yöneticileri, il başkanları, milletvekilleri, parti meclisi üyeleri var. Zaten görüşüyordum, şimdi daha yoğun görüşüyorum. Kamuoyuna açık olmayacak kısmıyla da parti içi, aile içi görüşlerimi onlarla paylaşıyorum. Özgür Bey ile de o kapsamda görüştük." dedi.

"BİZİM DE DEĞİŞİM TALEBİMİZ VAR"

Ekrem İmamoğlu, Özel'in CHP Kurultayı'nda aday olabileceği şeklindeki soru üzerine, "Açıklamasını direkt öyle anlamadım. 'Her göreve hazırım, her pozisyona hazırım' şeklinde bir yorumu olduğunu gördüm. Bir değişim talebi var ve bizim de var. Partimizin içinde konuşuyoruz. Televizyonlarda değil, partinin içinde konuşmayı ve orada bir olgun çözüm bulmayı hem partimiz hem ülkemiz adına çok önemsiyorum." ifadelerini kullandı.

"MESELE İSTANBUL'DAN İBARET DEĞİL"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun değişim sözlerinden neyi kastettiğinin sorulması üzerine İmamoğlu, "Parti içindeki münazaralarımız, konuşmalarımız bittikten sonra tam olarak ne arzu ettiğimizi, ne istediğimizi kamuoyuyla paylaşırız. İstanbul'u da Ankara'yı da Türkiye'yi de düşüneceğiz. Geleceği de düşüneceğiz. Her türlü düşünmek zorundayız. Bizim de zaten asla ıskalamadığımız bir noktası İstanbul ama mesele İstanbul'dan ibaret değil." şeklinde cevap verdi.

"MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ"

İmamoğlu, İstanbul'a tekrar aday olup olmayacağına ilişkin ise "Şu anda şampiyonlarımızın yanındayız. Yeterince siyaset cümlesini onların yanında kurduk. Onlar sahada şampiyon olmaya devam edecek, biz de diğer sahalarda şampiyon olmak için mücadelemize devam edeceğiz." dedi.

İMAMOĞLU, KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞECEK

Öte yandan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yarın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yeniden bir araya geleceği öğrenildi. İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu görüşmesi Ankara'da yapılacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...