İBB adayı olan Taylan Yıldız kimdir? İYİ Parti'den istifa eden Taylan Yıldız aslen nereli?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İBB adayı olan Taylan Yıldız kimdir? İYİ Parti'den istifa eden Taylan Yıldız aslen nereli?

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yerel seçime kısa süre kala adaylar belli olmaya başladı. Eskiden İYİ Parti'de Genel Başkan Yardımcılığı görevini yapan Taylan Yıldız İBB adaylığı hakkında açıklamada bulundu. Vatandaşlar ise İBB adayı olan Taylan Yıldız kimdir? İYİ Parti'den istifa eden Taylan Yıldız aslen nereli? sorularına yanıt aradı.

Eski İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Taylan Yıldız'ın İBB adaylığının ardından İBB adayı olan Taylan Yıldız kimdir? İYİ Parti'den istifa eden Taylan Yıldız aslen nereli? soruları gündeme geldi.

TAYLAN YILDIZ KİMDİR? 

Taylan Yıldız, 7 Mayıs 1980 yılında Ankara'da dünyaya geldi. 

İYİ Partinin kuruluşunda genel başkan yardımcılığı yaptı. İBB Meclisi üyesi olan Taylan Yıldız, İstanbul metrolarında internetin kullanılabilmesi için 2020 senesinde kampanya başlatmıştı. Bu nedenle ise "internetçi abi" olarak tanınmıştır. İzmir Karşıyaka Anadolu Lisesi ve İzmir Fen Lisesi'nde eğitimini tamamladı. Üniversite sınavı Türkiye 31'incisi olarak girdiği Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nden 2001 senesinde mezun olmuştur. 

TAYLAN YILDIZ NE ZAMAN İYİ PARTİ'DEN İSTİFA ETTİ?

Yıldız, 19 Haziran 2023'te İYİ Partiden istifasını açıklamıştı.

İBB adayı olan Taylan Yıldız kimdir? İYİ Parti'den istifa eden Taylan Yıldız aslen nereli?

TAYLAN YILDIZ İBB ADAYI MI?

Taylan Yıldız, İBB'ye bağımsız bir şekilde aday olduğunu açıkladı. Yıldız'ın sosyal medya hesabındaki açıklaması şöyle oldu: 

"Yanlış olduğu son yıllarda iyice ortaya çıkan hepimizin kaybetmesine yol açan eski tip politikalar iflas etti. Patinaj yapıyor Türkiye ve haliyle İstanbul. Siyaset kanalları tıkanmış, temsiliyet bir avuç eski kafalıya kalmış, dili bozuk ve ufuksuz siyasiler çözüm yerine kriz üretmekle meşgul. İstanbul'da siyasetten umudunu kestiği için sandığa gitmeyen 2 milyon seçmen var. Çok vahim değil mi? Hiçbir partinin mevcut sorunları çözemeyeceğine inananların oranı yüzde 35'e dayanmış durumda. Eski usül siyasetçiler dev küskünler ordusu oluşturdu. Ayrıca sandıktaki protesto oyları yüz binleri geçti."

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...